Ege Şampiyonluk geliyor Menemenspor

Şampiyonluk geliyor Menemenspor

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şampiyonluk geliyor Menemenspor

Son olarak evinde Kırklarelispor’u 1-0 yenen ve puanını 58’e çıkaran Menemenspor, liderliğini sürdürüyor. Şampiyonluk yolundan sapmadan ilerleyen sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız “Rehavete kapılmadan kazanmaya devam etmeliler” dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonluk geliyor Menemenspor

Bülent Buda: Eğer liderseniz, karşınızdaki tüm takımlar da direnir. Futbol temel gerçeği budur. O nedenle daima oyuna tempolu giriş yapıp, rakibi ilk dakikalarda hataya zorlayarak pozisyon üretip erken gole ulaşmalısınız. Nasıl ama? Tribünde oturup akıl vermek ne kolay değil mi? Lakin söylediklerim doğru. Suat Hoca iyi bilir. Erken atılan gol, rakibi açar, gelirler üstünüze, savunma anlayışından uzaklaşırlar, gollere davetiye gönderirler. Şimdi Tuzla 4, Karagümrük 6 puan geride. Şimdi sırada Deplasman BAK Spor. Baktım yeri rahat, 10. sırada. Bence Menemenspor deplasmanlarda sorunları daha kolay çözüyor. İlk sıradalar, ligin bitimine kadar da bu böyle devam edecek.

Fatih Tanfer: Menemenspor şampiyonluk yolunda çok da iyi oynamadığı maçta 85. dakikada Ali Özgün’ün attığı golle maçı kazandı ve en yakın rakibi Tuzla ile puan farkını 4’e çıkardı. Hızla şampiyonluk yolunda ilerleyen Karagümrük’ün kendi evinde mağlup olması da bu galibiyete başka bir tat kattı. Menemenspor nedense hep kontrollü oyunu tercih etti. Final paslarında başarı yoktu. Yine hücuma çıkarken kaptırılan toplar sorun oldu. Umut, takımın öne çıkan oyuncusuydu. Kornerden gelen top sonrası atılan golde Veli’nin katkısı çok önemliydi. Menemenspor daima kontrollü oyunu tercih ediyor. Kalan 8 maçta hata yapmaması ilk öncelik. Alınan 3 puanla Menemenspor keyifli bir hafta sonu yaşadı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemenspor istikrarını sürdürdü diyebiliriz. Ellerinden geleni yapıyorlar şampiyon olmak için. Ortaya çıkan sonuç da bu inanmışlığın bir ürünü oluyor. Sahada doğru işler yaparak yollarına devam ediyorlar. Ne liderliği bırakıyorlar ne de uzaklaşıyorlar. Kazanmak için gereken ne ise onu yapıyorlar. Kırklarelispor’a karşı da disiplinden hiç sapmadan 1 golle 3 puanı cebe sokarak devam ettiler. Kutluyorum Suat Hoca ve öğrencilerini.

MANİSA BŞB’NİN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

Bülent Buda: Yılın, sezonun en görkemli skoru. Karagümrük’ü kendi sahasında yenmek kahramanlara özgü bir tavırdır. Başardılar, kahraman oldular. Öyle bir maç kazandılar ki Play Off’tan kuşkumuz yok. “Daha ötesi için neler düşünmeliyiz?” dedirtiyor insana. Takım sıradışı bir süreçten geçiyor. Muhteşem bir futbol iklimi yaratıldı. Buraya tutunmak bu duyguları sürekli yaşanılır kılmak ile eğer başarırlarsa bir üst lige çok yakışacaklar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa BŞB, olmak veya olmamak maçında Karagümrük’ü evinde 2-0 yenerek hem yarışta iddialı duruma geldi hem de tek kelimeyle puan cetveline ayar verdi. Geçen haftaki yazımızda belirtmiştim. Manisa BŞB’nin çok güçlü oyuncuları, inancı ve iradesi var. Yanılmadık. Puanını 49’a çıkardı. Gollerin geliş dakikaları da çok enteresan. İkinci yarının başında Sinan, sonunda ise Ufukhan’ın golleriyle kazandı. Manisa BŞB’nin oyun anlayışı sağlam, sert, hatları birbirine yakın oynuyor. Yetenekleri güçlü bir takım. Bir de kazanma arzusu ve coşkusu birleşince böylesi güzel sonuçlar ortaya çıkıyor.

Mehmet Demirtaş: İstikrarla yürüyen ve kazanma olgusundan bir an olsun sapmayan bir Manisa BŞB izliyoruz. Sahada hep doğru işler yapmaya çalışıyorlar. Karagümrük gibi güçlü bir rakip karşısında da disiplinli ve kontrollü bir oyun ortaya koydular. Bu oyun da siyah beyazlılara 2 golle 3 puanı getirdi. Giderek üstüne koyuyorlar oyunlarının. 49 puanla 4. sıradalar. Gelecek haftalar için umut veriyorlar. Rehavete kapılmadan bir üst ligin kapısını yavaş yavaş aralıyorlar.

Haberin Devamı

ALKIŞLAR, SEMTİN ÇOCUKLARINA

Şampiyonluk geliyor Menemenspor

Bülent Buda: Grup Gündoğarken’in bir şarkısı vardır. ‘Nereden, nereye?’ Karşıyaka’ya çok yakışıyor. Bazı arkadaşlarım şu maçları, bu maçları kaybetmeselerdi sorgulamasını yapıyor. Geçelim, o işler geride kaldı. Şimdi biz önümüze bakalım. Bu takım Play Off’a kalır mı? Kalır. Ötesini de sonra konuşuruz. Ofspor zımba gibi bir takım. 90 dakika didiştiler, yarıştılar Karşıyaka ile. Metin savunmadan gelerek zarif bir kafa golü attı. İkinci yarıdaki hızlı ataklarda fark açılabilirdi, olmadı. 3 puanı aldı. Mesut Hoca bu hafta çok gergindi. Aman kendine dikkat etsin. O bize daha çok lazım.

Fatih Tanfer: Karşıyaka maçın başından itibaren topa daha çok sahip oldu. Defansın merkezinde Metin ile Cenk doğru pozisyon aldılar. Arif, Mustafa Aşan ve Muhammed Fatih yine bildiğimiz mücadeleci ve takım ruhunu sahaya yansıtan rollerini başarıyla yürüttüler. Arif’in goldeki ortasıda bir harikaydı. Ancak Mesut hocayı tebrik ediyorum. 1999 doğumlu İlyas Karaman ve Burak Karapınar’a görev vermişti. Hiç yadırgamadılar tam tersi İlyas sağda Burak solda takımın lokomotifi oldular. İlyas’ın yaptığı ortalar inanılmazdı. Hem Karşıyaka hem de Türk futbolu adına çok mutlu oldum. Coşkun ve yüreğin varsa sıkıntı yoktur. Karşıyaka’da bunu fazlasıyla görüyoruz. Karşıyaka’nın gençleri dinamik oyun tarzıyla adım adım Play Off’a yürüyor. Semtin çocuklarına alkışlarımı yolluyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka, adeta sezon başında kaybettiği maçların acısını çıkartırcasına lige asılıyor. İstekli ve arzulular. Üst üste topladıkları puanlarla da tırmanışa geçtiler. Bizler 90+3 ekibi olarak haftalar öncesinden Karşıyaka’nın potansiyelini bilerek çıkışa geçeceğini hatta Play Off’lara kalacağını belirtmiştik. Bu saatten sonra Karşıyalıyım diyen herkesin daha fazla kenetlenip bir üst lig için varını yoğunu ortaya koyma zamanı.

NAZİLLİ BLD BİR ÜST LİGE DOĞRU

Şampiyonluk geliyor Menemenspor

Bülent Buda: 3 gollü net bir galibiyet daha. Lider bir burun farkla önde. Soluk soluğa bir yarış olacak ligin bitimine kadar bu çok belli. Nazilli gümbür gümbür. Öyle ki bu işi bitirmeye odaklanmışlar gibi. Öyle bir hava ki önlerindeki bütün maçları kazanacaklar. Ulaştıkları tempo onu gösteriyor. Neden olmasın?

Fatih Tanfer: Nazillispor için haftalardır inanarak ve futbolun içinden gelen insanlar olarak 90+3 köşemizde “Bireysel yetenekleri açısından çok önemli bir takım. Oyunun hücum yönünü daha iyi oynuyor savunmasında hataları en aza indirdi. Kısacası çok güçlü bir takım oldu” diye yazmıştık. Puanı 50 yaptı ve ikinci sıraya yerleşti. Bu haftak Şileyıldızspor deplasmanına çıkıyor. O da Play Off yarışı içerisinde. Kayıpsız geçildiği takdirde 5 hafta ki yazımdan bir not tekrarlıyorum. 29. haftada yani 3 Nisan’da evinde Hekimoğlu Trabzon maçı ligin kaderini belirleyecek. Şile deplasmanından sonra bana göre şampiyonluk maçına çıkacak. Onun için Nazilli’nin bütün dinamikleri biricik kulüpleri için tam kadro desteğini esirgememeliler.

Mehmet Demirtaş: Nazilli Belediyespor’u öncelikle son aldıkları galibiyet sonrasında ise 20 maçlık yenilmezlik serisi için kutlarım. Çok istekli ve azimliler. Yükselişe geçtikleri günden bu yana hiç fire vermediler. Kaliteli futbolcularıyla harika bir oyun ortaya koyuyorlar ve meyvesini de topluyorlar. Umarım yolun sonunda gülen taraf olurlar.

BUCASPOR DÜŞMEYECEK

Şampiyonluk geliyor Menemenspor

Bülent Buda: Yenilgi sorun değil. Zor bir takıma karşı zor bir deplasmandı. Önümüzdeki hafta gelecekteki 3 puanların ilk başlangıcı olsun. Bu takım bu ligde kalacak başka yolu yok.

Fatih Tanfer: Bucaspor Karacabeyspor’a mağlup olarak 5 haftalık seriye son verdi. 26 puanla ligin son sırasına yerleşti. Kaldı 7 hafta. Biz de alıyoruz elimize kalemi kağıdı hesap yaıyoruz. Düşme hattının üstündeki takımlarla aradaki fark 4’e ve 5’e çıktı. Ama bu hafta son derece önemli bir viraj. Buca’nın rakibi 26 puanla Adliyespor. 27 puanlı Fatsa, Halide Edip deplasmana gidiyor. 30 puanlı Cizre, lider takipçisi Kocaeli’ne gidiyor. 31 puanlı Gölcük, Turgutlu deplasmanında. Adliyespor maçının ne kadar önemli olduğunu bilmem anlayabildiniz mi? Siz kazandınız rakipleriniz kaybettiği takdirde düşme hattının üstündeki takımlarla fark 1’e iniyor. Onun için bütün Buca’nın ve Bucaspor’u sevenlerin takımlarını yalnız bırakmaması gerekiyor.

Mehmet Demirtaş: Kimse ümitsizliğe kapılıp bu yenilgiyle umudunu kesmesin. Bucaspor’un en büyük kazanımı genç Başkan Cihan Aktaş ve Levent Eriş. Başkan kulübün ayağa kalkması için gecesini gündüzüne katıp var gücüyle çalıştı transferin önünü tek başına açtı. Yetenekli ancak deneyimsiz gençlere ilave yapılan transferler ile Bucaspor takım olma yolunda büyük yol katetti. Bucaspor’un tek eksiği şuan kenetlenme, bütünleşme. Kalan 8 haftada Buca’da geçimini sağlayan iş adamlarından, siyasetine herkesin kenetlenmesi ilk öncelik olmalı. Takımlarını asla ve asla yalnız bırakmamalı. Unutulmasın ki başka Bucaspor yok. Bu gençler bu takımı bu sene bu ligde tutacak.

UTAŞ UŞAKSPOR HAYAL KIRIKLIĞI

Bülent Buda: Takımı ortalarda tutan puan rahatlaması var ya, işte o büyük tuzaktır. Yukarıyla, aşağıyla ilişkini kesip oh be hayat ne güzel rahatlığında haftaları tüketmek. Bu oyunda yarışmacı felsefeden uzaklaşanlara iyi gözle bakılmaz. Neyse haftaya ligden düşmüş bir rakip. Oynamadan cepte 3 puan.

Fatih Tanfer: Uşakspor, evinde İnegöl’e 3 puan verip 30 puanla 12. sıraya yerleşti. Düşme sınırındaki 20 puanlı Bayrampaşa’nın 10 puan üstünde. İddiasız takımın her geçen hafta kötüye gitmesine örnek isterseniz Uşakspor’u gösterebiliriz. Gücenmesinler ama Manisaspor ile Gaziantep erken havlu attılar da sıkıntı yaşamıyorlar. Ama bu iddiasız yaklaşım Uşakspor’un anlayışına aykırı.

Mehmet Demirtaş: Kazanmayı unuttular. Zorlanıyorlar. Bu durum üzücü. Yiten puanlar ve eriyen sıralama. Ne desek boş kalıyor. Her hafta bu takımın ayağa kalkmasını beklerken yine de bir parlama göremiyoruz. Umarım daha kötüsünü görmezler.

PLAY OFF’A KALIN LÜTFEN

Bülent Buda: Sorunu ciddiye alınca skorlar düzeliyor, hayat güzelleşiyor. Her şey olup bitmiş değil. Erken konuşmak da doğru değil. Lakin takımın doğrultusu alandan çıkardığı sonuçlarla umutları köpürtüyor. Gebze deplasmanından 3 puanla dönmelerini bekliyoruz. Ötesini o maçtan sonra konuşalım.

Fatih Tanfer: Tirespor evinde Silivrispor’u yenerek puanını 44’e çıkardı. Play Off’ta beşinci sıradaki Ergene’nin 43 puanı var. Tire’nin nefesi ensesinde olan Şile’nin 38 puanı var. Bu hafta deplasmanda düşme hattı sınırında olan Gebze’ye gidiyor. Zor ama çok zor maç olacak. Nerelerden nereye geldik? Şampiyonluğun kuvvetli adayı derken şimdi Play Off’a nasıl kalır hesabını yapıyoruz. Play Off’a kalmayı başarın lütfen.

Mehmet Demirtaş: Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Tirespor’un özellikle ligin ikinci yarısındaki düşüşü hepimizi üzüyor. Sezonu tamamlamadan 3 hoca değiştirdi. Sonunu da getiremedi. Oyuncu grubunda kazanma hırsı, coşku, en önemlisi ruh yok. Sanki ‘Biz bu ligde oynayalım bize yeter’ havasındalar. Yönetimin emeklerine yazık oluyor. Ligin ikinci yarısında resmen yoklar. Şuan liderle puan farkı 8. Oynadığı futbolla kapanması zor gözükse de. Play Off için var gücüyle mücadele etmeli. Bu takım bundan daha iyilerini hak ediyor.