Ege Sanayicileri rahatlatacak

Sanayicileri rahatlatacak

13.08.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

EBSO ile İzmir Doğalgaz arasında imzalanan protokolle sanayici yüzde 30 indirimden yararlanacak. ‘Alo EBSO Doğalgaz Hattı’ ile ortaya çıkan konularını aktarabilecek.

Sanayicileri rahatlatacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile İzmir Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. arasında protokol imzalandı. Protokole göre; İzmirli sanayici yüzde 30 indirimli olarak doğalgaza ulaşacak ve ‘Alo EBSO Doğalgaz Hattı’ ile ortaya çıkan konularını İzmir Doğalgaz’a aktarabilecek. İmza törenine; EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, EBSO Başkan Yardımcısı Hakan Ürün ve İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir katıldı. Sanayici için enerji maliyetlerinin son derece önemli olduğunu belirten Yorgancılar, “Özellikle enerji maliyetleri sanayicinin en önemli girdi kalemlerinden birisi. Bunların artmasıyla sanayicinin maliyetleri de otomatik olarak yükselmektedir. İzmir Doğalgaz ile yaptığımız protokolle, gerek fiyatlamalarda gerekse güvence bedellerinde indirimler uygulanacak. Ayrıca şu an doğalgaz kullanmayan üyelerimiz uygun koşullarda abone olabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Yetik ise “Sanayicilerimize ve ülkemiz üretimine destek olmak amacıyla elimizden gelen katkıyı koymayı hedefliyoruz. Güvence bedeli noktasında da desteklerimiz olacak. Ayrıca taksit imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

12 aya kadar taksit

Protokolle; abone bağlantı bedelinde yüzde 30 indirimle beraber anlaşmalı banka kredi kartlarına 12 aya kadar taksit uygulanacak. Güvence bedelinde ise sektörel bazlı çalışma süreleri üzerinden yüzde 30 indirim ve 6 taksit uygulaması yapılacak. Ayrıca ‘0232 449 39 39’ - Dahili ‘2514’ numaralı telefon ‘Alo EBSO Doğalgaz Hattı’ olarak EBSO üyelerinin konuları için kullanılacak.