Ege Şehiriçi trafik sıkıntısı bitecek

Şehiriçi trafik sıkıntısı bitecek

02.02.2018 - 04:53 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, 90 milyon liralık elektrikli otobüslerin bakım ve şarj yerlerini inceledi, “Şehrin sıkıntılarına neşter vuruyoruz” dedi

Şehiriçi trafik sıkıntısı bitecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda hizmer verecek, şehir içi ulaşımda kullanılacak elektrikli otobüslerin şarj ve bakım istasyonlarında çalışmalar devam ediyor. Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, Şehirlerarası Otobüs Terminali içinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çevreci elektrikli otobüsler, şarj istasyonları ile yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırımı da Manisa’ya kazandırdıklarını belirtti.

Haberin Devamı

OSB’ye de yapılıyor

Başkan Ergün, “Manisa şehir trafiği noktasında büyük bir sıkıntı yaşıyor. Ana arterlerimizde planladığımız ve şehrin içerisindeki servis araçlarının ve diğer araçların getirdiği sıkıntıları çözme noktasında biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda elektrikli otobüs ihalemizi yapmıştık. Temmuz ortalarında teslim alacağımız 18 metrelik 20 adet ve 25 metrelik 2 adet otobüsümüzün akşamları şarjını ve bunun yanı sıra her türlü bakımına yapacakları olan bölgede binaların inşaat çalışmaları devam ediyor” dedi.

Şehrin sıkıntılarına birer birer neşteri vurduklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, “Organize Sanayi Bölgesine de buradaki modelin biraz daha küçüğü yapılıyor” diye konuştu.

‘Şaka gibi’

Manisa Web TV’de gündeme yönelik soruları yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan dereye akıtıldığı iddiasınI yanıtladı. Oraya gelen suyun tesisin asfaltında biriken ve akan yağmur suyu olduğunu belirten Başkan Ergün, “Uzunburun tesislerinin altından arıtmadan suyu dereye akıtıyoruz, dereyi zehirliyoruz, çevreyi zehirliyoruz, hayvanları telef ediyoruz diye haber yapıldı. Çöp lotları daha dolmadı, sızıntı yok. Şaka gibi” dedi.

Yazarlar