Ege Şifalı bitkilerle üreticiye ek gelir

Şifalı bitkilerle üreticiye ek gelir

17.05.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi bünyesindeki distilasyon tesisinde, 2 yılda 10 çeşit tıbbi aromatik bitkiden 188.5 litre uçucu yağ, 15 ton bitki suyu üretildi

Şifalı bitkilerle üreticiye ek gelir

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi bünyesinde kurulan distilasyon tesisinde, tıbbi aromatik bitkiden 188.5 litre uçucu yağ, 15 ton bitki suyu üretildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi bünyesindeki distilasyon tesisi ile hem üreticilerin ürettiği hem de doğadan toplanan lavanta, kekik, okaliptüs, nane, adaçayı başta olmak üzere 10 çeşit tıbbi-aromatik bitkiden uçucu yağ ve bitki hidrosolü üretildi. Buhar distilasyonu-Clevenger yöntemi ile distilasyon işlemi yapılan tesiste bugüne üretilen uçucu yağ ve bitki hidrosolü ile üreticilere ek gelir sağlandı.

Haberin Devamı

‘Tarım kenti’

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın önemli bir tarım kenti olduğunu vurguladı, “Vatandaşlarımız eskiden kurutarak ekonomik gelir sağladığı bitkileri tesisimize getirerek yağlarını, sularını çıkarıyor, katma değeri yüksek ürün elde ediyor. Büyükşehir olarak Yerel Tohum Merkezi, Koku Vadisi projesi, distilasyon tesisi, tarım laboratuvarı, meyve sebze kurutma tesisi, sakız ağacı, trüf mantarı projesi ve daha birçok yenilikçi hizmetimizle üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ve üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapacağız” şeklinde konuştu.