Ege Sınırötesi işbirliği konferansı

Sınırötesi işbirliği konferansı

10.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Ege’de sınırötesi işbirliği için olanaklar ve öneriler” konusu bugün Alaçatı’da masaya yatırılıyor. Almanya’dan ve Yunanistan’dan da konuk konuşmacılar var

Sınırötesi işbirliği konferansı

Ege Belediyeler Birliği, Yarımada Belediyeler Birliği ve Alman vakfı Konrad Adenuer Stiftung el ele verdi. “Ege’de sınırötesi işbirliği için olanaklar ve öneriler” konulu konferans düzenlendi.
Bugün Çeşme Alaçatı Süzer Otel’de gerçekleştirilecek. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Midilli Valisi Pavlos Vogiatzis, Konrad Adenuer Stiftung Vakfı Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr, Ege Belediyeler Birliği ve Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar’la Yarımada Belediyeler Birliği ve Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç başta olmak üzere yerel yönetimler konusunda uzman çok sayıda kişi katılacak.
Konferansta Yunanistan’ın Midilli, Sakız ve Samos adalarıyla Ege’deki kentler arasında karşılıklı ilişkilerin daha da ileriye taşınması için görüşmeler yapılacak. Bu amaçla, “Ege’de kültürel ve sosyal işbirliklerinin geliştirilmesinde belediye ve belediye birliklerinin rolü” ve “Sınır ötesi işbirliğinde Ege Bölgesi’nde hangi imkan ve somut projeler bulunmaktadır” başlıklı oturumlar olacak.