Ege Sokaklar panayır yerine döndü

Sokaklar panayır yerine döndü

08.03.2021 - 00:08 | Son Güncellenme:

Sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk cumartesi günü vatandaş kendini dışarı attı. Parklar, sahiller ve çarşılar tıklım tıklım oldu. Esnafın yüzünü güldüren kalabalıkların görüntüsü endişelendirse de maske kuralına sıkı sıkıya uyulduğu gözlendi

Sokaklar panayır yerine döndü

Koronavirüs risk haritasına göre cumartesi günleri 05.00- 21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan İzmir’de vatandaş sokaklara aktı. Aylar sonra hafta sonu ilk defa dışarı çıkan İzmirliler, Alsancak Kordon’da buluştu. Aileleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelen vatandaş, kafe ve restoranlarda yemek yiyip kahve içeti. Sahilde yürüyüş yapanlara çimlerde gitar çalıp şarkı söyleyenler eşlik etti. Bisiklet sürenler ve balık tutanlar da bahar havasının tadını çıkardı. Karşıyaka Çarşı ve Göztepe sahilde de yoğunluk vardı. Birçok İzmirli tedbiri elden bırakmadı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuldu.

Haberin Devamı

‘Hızla maviye dönelim’

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi esnafı ise, “Elimizden geldiğince kurallara riayet ediyoruz. Amacımız yüksek riski ifade eden turuncunun bir an önce maviye dönmesi. Umarım aşılanmalar tamamlanır ve tam kapasiteyle müşterileri alabiliriz” diye konuştu. Çok sayıda İzmirli ise, hava sıcaklığının 20 dereceye ulaşması dolayısıyla Urla ve Çeşme’deki sahil bölgelerinde vakit geçirdi. Alaçatı’da yarı kapasiteyle hizmet veren kafe ve restoranların yoğun olduğu görüldü. Şirince ise diğer merkezlere göre daha sakindi. Otel ve pansiyonlardaki doluluğun yüzde 50 civarında seyrettiği öğrenildi.

Vaka sayısı 66.47

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da il il 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarının yer aldığı güncel haritayı paylaştı. Hareketli geçen hafta sonunun ardından İzmir’de 100 bin nüfusta vaka sayısı 66.47 oldu.

Haberin Devamı

Uşak kurallara uydu

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı Kovid-19 risk değerlendirme haritasında batı illeri arasında tek düşük riskli il olarak dikkati çeken Uşak’ta çok sayıda vatandaş, cadde ve sokaklarda vakit geçirdi. Kentin işlek noktalarından İsmet Paşa Caddesi’nde mağazalarla yarı kapasiteyle hizmet veren restoran ve kafelerde yoğunluk olduğu gözlemlendi. Atapark bölgesindeki oyun parklarında yürüyüş yapan Uşaklılar, çocuklarıyla vakit geçirdi. Vatandaşların maske ve sosyal mesafe tedbirlerine uyduğu görüldü.