Ege Sorgulayan bir gelecek istiyoruz

Sorgulayan bir gelecek istiyoruz

03.04.2018 - 01:48 | Son Güncellenme:

Ege’nin en büyük kitap fuarı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu, ilk 3 günde 65 bin ziyaretçiyi ağırladı. Başkan Osman Zolan, “Arzumuz, okuyan ve sorgulayan gençleri yetiştirmek” dedi

Sorgulayan bir gelecek istiyoruz

Denizli’de kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı, ilk 3 günde 65 bin ziyaretçisi ağırladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) düzenlenen fuarda onbinlerce vatandaş yayınevi ve yazarlarla buluştu. Fuarın onur konuğu Mustafa Tatcı, Ali Lidar, Kahraman Tazeoğlu, Canan Tan, Suat Suna, Sinan Akyüz ve yüzlerce yazar kitaplarını imzalayarak Denizlililerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 8 Nisan 2018’e kadar açık kalacak fuar hafta içi 10:00-20:00, hafta sonu ise 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Fuara davet

Ünlü yazarlar, “Burada olmak keyif verici. Bizi okurlarımızla buluşturduğu için Başkan Zolan’a teşekkür ederiz. Bu tür fuarlar hiç bitmesin” ifadelerini kullandı. İkinci kez düzenledikleri kitap fuarına olan yoğun talebin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Zolan da, “Arzu ettiğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Öğrencilere örnek oldular

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Üniversite Senatosu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst yönetimi, Merkez Kütüphanede kitap okuma etkinliği düzenledi. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının çok az olduğunu kaydeden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, kitap okuma alışkanlığını artırmak adına yapılan tüm çalışmalara üniversite olarak destek verdiklerini anlattı, “Kitap okuma sevgisinin az olması Türkiye’nin kanayan yaralarından biridir. Biz de bu sevgiyi ortaya çıkarmak, gençlerimize örnek olmak istedik. Üniversite yöneticileri ve hocalarımızla birlikte kitap okuma farkındalığı oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Hedefimiz, öğrencilerimizin kitapları daha çok sevmesi. Biz kitap okursak, öğrencilerimiz de okur” dedi.

Yazarlar