Ege ‘Sporium’ geliyor

‘Sporium’ geliyor

18.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin en donanımlı spor kompleksi Sporium için düğmeye bastı.

‘Sporium’ geliyor

Yıldız Mahallesi’nde hizmet verecek tesis için temel atma töreni gerçekleştirdi. Başkan Kılıç, Bucalı olimpiyat şampiyonu Ferhat Arıcan’ın izinden giden çocuklar yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Tek derdimiz sizlere daha iyi hizmet sunabilmek” diyen Kılıç, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Açılış ekim sonunda

“Buca’nın bir yüzme havuzu var. Bin 700 vatandaşımız kompleksten yararlanıyor ancak o kadar çok talep var ki çoğunu reddetmek zorunda kalıyorduk. Biz de, ‘Yeni bir havuz yapalım’ dedik ve bu proje ortaya çıktı. Buca’nın en donanımlı komplekslerinden birisi olacak. Yüzme havuzundan birçok farklı spor dalında hizmet verecek bölümlere kadar çeşitli olanakların yer alacağı ciddi bir kompleks. Ekim sonu gibi açılışını yaparız.” Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da, “Vatandaşı ile dertlenen, ‘Yarının Buca’sı’ için çalışan bir belediye başkanı. Bu tesis tüm Bucalıların beraberce faydalanabileceği bir tesis olacak” dedi.

Bin 718 metrekare oturma alanı ile toplamda 3 bin 702 metrekare inşaat alanına sahip olacak üç katlı Sporium, ilçenin cazibe merkezlerinden biri olacak.