Ege Telefon dolandırıcıları yurtdışına kadar uzandı

Telefon dolandırıcıları yurtdışına kadar uzandı

07.12.2020 - 00:10 | Son Güncellenme:

Yaşlı Alman vatandaşları ‘Komiser Schwarz’ adıyla arayıp, hırsızlık olayına karıştıkları için mallarını güvence altına almaları gerektiğini söyleyen çete, İzmir’de yakalandı.

Telefon dolandırıcıları yurtdışına kadar uzandı

İzmir’de kurdukları çağrı merkezleriyle 23 Almanya vatandaşını dolandırdıkları belirlenen ‘Komiser Schwarz’ çetesi çökertildi. Operasyon kapsamında 35 şüpheli gözaltına alındı. İzmir ve ilçelerindeki 48 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda ise, dolandırıcılıkla elde edildiği değerlendirilen; 1.5 milyon euro, 200 bin dolar, 150 bin lira, 5 kilo altın, 25 kol saati, ruhsatsız 5 tabanca ele geçirildi. Soruşturma kapsamında suç örgüt üyelerine ait biri inşaat halinde üç otel ve lüks semtlerde 87 gayrimenkul ile değişik marka ve modeldeki 41 araca da el konuldu.

Haberin Devamı

Şebeke üyelerinin yaşlı Alman vatandaşları komiser Schwarz adıyla polis gibi aradıkları ve isimlerinin hırsızlık olaylarına karıştığını söyledikleri, malları ve paralarını güvence altına alma bahanesiyle de dolandırdıkları belirtildi. Amar Sun isimli kişinin liderliğini yaptığı örgütün paraları kuryeler vasıtasıyla Türkiye’ye getirdiği ve gayrimenkul alma, şirket kurma gibi yöntemlerle aklama yaptığı iddia edildi.

Altı ay süren takip

Operasyonun, suç şebekesine yönelik ocak ayında düzenlenen, 26 kişinin tutuklandığı soruşturmadan yola çıkılarak düzenlendiği belirtildi. Şüphelilerin ifadelerinden ve bağlantılarından yola çıkılarak şebekenin tespit edildiği ve yaklaşık 6 aylık takibin ardından da dev operasyon için düğmeye basıldığı kaydedildi.