Ege Tema, sağlıklı beslenme ve yerel lezzetler

Tema, sağlıklı beslenme ve yerel lezzetler

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Tema, sağlıklı beslenme ve yerel lezzetler

Ege Uluslararas 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda (HORECA Fair) 5 bine yakın şef gövde gösterisi yapacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, günümüzde turizm ile gastronominin ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çekti, “HORECA Fuarı her ikisine de ev sahipliği yapacak” dedi.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme trendleri

Sağlıklı yaşamın ilk kuralının iyi beslenme olduğunu söyleyen Yılmaz, “Günümüzde artık insanlar sağlıklı beslenme konusunda daha bilinçli. Sağlıklı beslenmek için doğal ürünler tüketilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu durum, turizmde de kendini gösteriyor. Misafirlerine lezzetli ve besin değeri yüksek yemekler sunmak isteyen oteller, mutfaklarında organik ürünlere yer veriyor. Bir otel, mutfağında ne kadar fazla besin değeri ve lezzeti yüksek sağlıklı yiyecek ve içecek üretebiliyorsa, misafirlerine o kadar kalite sunuyor demektir. Birçok otelde bu kaliteden yola çıkarak mutfağını doğal beslenme teması ile baştan yaratıyor. Bu değişimi gözardı etmeyerek bizde bu yıl fuarımızın ana temasını, ‘Sağlıklı Beslenme ve Yerel Lezzetler’ olarak belirledik. Temaya uygun muhteşem lezzetler ve onları yapmak için tüm hünerlerin sergileneceği yarışmalar nefes kesecek” dedi.

Haberin Devamı

Dünyaya tanıtım

Sağlıklı yaşamanın formülünün “Ege Mutfağı”nda bulunduğunu söyleyen TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, “Otların zeytinyağı ile birleştiği Ege yemekleri, tadına doyum olmayan çeşit çeşit lezzetlerle özel bir kültüre ev sahipliği yapyor. Bizim bu fuarda en önemli hedefimiz, Ege Mutfağı’nı dünyada hak ettiği yere getirmek. Bu amaçla fuarda dünyanın önde gelen şeflerini ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Hepimiz mutfağımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.