Ege TIKSIRINCAYA KADAR İCTİLER

TIKSIRINCAYA KADAR İCTİLER

12.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Marmaris’e demirleyen ABD uçak gemisinde görevli beş bin asker, üç günde 3 milyon liradan fazla para harcadı. Kış ortasında ihya olan esnafın yüzü güldü

TIKSIRINCAYA KADAR İCTİLER

ABD Donanması’na bağlı dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi USS Enterprise, 4 gündür demirli olduğu Marmaris’ten ayrıldı. ABD’li her bir askerin, üç günde 300-500 dolar arası harcama yaptığı, bu miktarı, normal bir turistin bir ayda harcadığı belirtildi. Yaklaşık 5 bin askerin, özellikle restoran, bar, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanlarına, 3 milyon TL’den fazla para bıraktığı ifade edildi.

Alkol patlaması...
Turistik ilçedeki alkollü içki toptancılarının verilerine göre de, son üç günde alkol satışlarında adeta patlama yaşandı. Günde ortalama 14 bin 500 litre alkollü içki satışı yapan toptancıların, ABD’li askerlerin gelişiyle birlikte bu rakamı üçe katladığı (41 bin 550) kaydedildi.

Katkısı tartışılmaz
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal: Kış dönemi olması nedeniyle zor günler geçiren esnafın yüzü güldü. Marmaris yöneticileri olarak bu tür askeri gemilerin ilçemize sık gelmesi için ortak girişimlerde bulunmalıyız. Marmaris ekonomisine sağlanan katkı tartışılmaz.

Hep gelsinler
Muğla Esnaf Sanatkarlar Birliği ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız: Umarım bundan sonra sıklıkla bu tür askeri gemiler limanımıza gelir.
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz: ABD’li askerler ilçemize bir ayda gelen turistin bıraktığı parayı üç günde bıraktı. Herkes kazandı.