Ege ‘Türetici’ modeli!

‘Türetici’ modeli!

31.03.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği panelde, üretimin önemi vurgulandı, yanlış tarım politikalarına dikkat çekildi.

‘Türetici’ modeli

Karşıyaka Belediyesi, ‘Tarım Politikaları ve Kentsel Tarım’ başlıklı panel düzenledi. Hatalı tarım politikalarının sonuçlarına ve üretimin önemine dikkat çekildi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Cemil Tugay, “Tükettiğini üreten bir insan modelini hedeflemeliyiz. Tüketici artı üretici ‘türetici’ diyorlar. Bunun üzerine düşünmeliyiz.

Haberin Devamı

Kentte tarımsal üretim ortamları oluşturabilir mi? Bir insan balkonunda, bahçesinde, terasında ne kadar tarımsal üretim yapabilir? İnsanlar organik tarımsal ürüne direk bahçesinden, kamu alanından ulaşabilirse, üretilen miktar ihtiyacın tamamını olmasa da bir kısmını dahi karşılayabilirse, bu hem halk sağlığının hem de ekonominin yararına olacaktır” dedi. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da, üreticinin zor durumda olduğuna dikkat çekti, “Destekleri artırmalıyız” ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da, tarım alanında gerçekleştirdikleri örnek projeleri anlattı, “Üreticiye doğrudan tarımsal destekler veriyoruz. Tohumdan fidana çiftçimize girdi desteği sağlamaya çalışıyoruz. Kooperatifler aracılığıyla küçükbaş ve yem desteklerimiz devam ediyor. Zeytinyağı sıkım, şişeleme, etiketleme gibi birçok konuda kooperatiflere destekler sağlıyoruz” diye konuştu. Panelin konuklarından İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer ise “Hala biz kooperatifçiliği İzmir’den Türkiye’ye söyleyebiliyorsak marifet Köy-Koop’ta” ifadesini kullandı.