Ege Türkiye’de bir ilk

Türkiye’de bir ilk

09.01.2020 - 00:10 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’de bir ilk

Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı, DEÜ Onkoloji Enstitüsü bünyesinde kuruldu. Rektör Hotar kanser tedavisinde yeni ilaç ve yeni tıbbi cihaz geliştirmede deneyimli bilim insanları yetiştireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk Transnasyonel Onkoloji Anabilim Dalı, Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü bünyesinde açıldı. Kanser alanında sonuç odaklı yeni ilaç ve yeni tıbbi cihaz geliştirmeye yönelik bilimsel çalışmalarda deneyimli bilim insanı yetiştirilecek Transnasyonel Onkoloji Anabilim Dalı’nda, akademi ve endüstride görev alabilecek yetkin iş gücü potansiyeline önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.

Yeni tedaviler

Kanserin tanısı ve tedavisine yönelik olarak nanopartikül hedeflenmiş ilaç ve tanı yöntemleri, mikroakışkan çip ‘lab-on-a-chip’ tanı yöntemleri, likit biyopsi tanı yöntemleri, immunoterapi ve biyolojik temelli hedefe yönelik ilaçlar, mikro/makro robotik tıbbi cihazlar, organoid hastalık modelleri üzerine çalışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

Tesisin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Başarılarımızla Türkiye’de ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Burada kanser tedavisinde sonuç odaklı yeni ilaç ve yeni tıbbi cihaz geliştirmede deneyimli bilim insanlarını yetiştireceğiz” ifadesini kullandı.

‘5 yıl önce hayaldi’

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nur Olgun da, “Beş yıl önce bir hayal kurduk. Anabilim dalı değil bilim dalıydı, hayalimiz azdı, küçüktü. Bilim dalı beklerken rektörümüz sayesinde anabilim dalı kuruldu” dedi.  Açılışın ardından Rektör Hotar ve bağışçılar merkezi gezdi.