Ege Ulaşım seferberliği!

Ulaşım seferberliği!

23.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattının ihalesine 13 firma katıldı. En uzun tünelin yapımı için de tam 25 firma yarıştı

Ulaşım seferberliği

1 milyar 250 milyon liralık yatırımla Çiğli Tramvay hattını 2022 yılının sonunda hizmete almayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yapımı planlanan Örnekköy tramvay hattının mühendislik ve mimarlık projelerinin hazırlanması ve ÇED raporunun alınması için de ihaleye çıktı. 5 kilometrelik hat için ihaleye 13 firma katıldı, ön yeterlilik dosyalarını sundu.
7.1 kilometre olacak
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak proje çalışmaları 12 ayda tamamlanacak. 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı ve 5 kilometrelik Örnekköy tramvayının da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 37.6 kilometreye ulaşacak.Öte yandan Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak dev projenin birinci etabı kapsamında 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve bir üst geçit inşaatını yüzde 80 oranında tamamladı. Projenin ikinci etabını oluşturan Buca Tüneli ve diğer etapların tamamlanması için düzenlenen ihaleye ise 25 firma teklif sundu. Yapılacak değerlendirmenin ardından önümüzdeki günlerde kazanan firma açıklanacak. Projenin toplam uzunluğu 7.1 kilometreyi bulacak. Tünel tamamlandığında İzmir’in en uzun karayolu tüneli unvanına sahip olacak.