Ege Varis ameliyatsız tedavi edilebiliyor

Varis ameliyatsız tedavi edilebiliyor

27.10.2018 - 00:20 | Son Güncellenme:

Özel Gaziemir Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu, aslında ayak sağlığı sorunu olan varisler de ameliyatsız tedavinin mümkün olduğunu ifade etti

Varis ameliyatsız tedavi edilebiliyor

Özel Gaziemir Akut Kalp Damat Hastanesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu varis de ameliyatsız tedavinin de mümkün olduğunu kaydetti, alınacak önlemleri sıraladı. Varisin öncelikle kozmetik bir sorun olmadığını, pek çok ciddi sağlık sorunlarına neden olan önemli bir hastalık olduğunu Op. Dr. Engin Tulukoğlu, varis tedavisindeki cerrahi yöntemlerin diğer ameliyatsız tedavi yöntemlerine uygun olmayan belirli hastalarda uygulandığını söyledi.

Haberin Devamı

Tedavi yöntemleri

Tulukluoğlu, varis oluşumunu; uzun süreli ayakta durmak, şişmanlık, uzun süre oturarak çalışmak, gebelik, doğum kontrol ilaçları ve menapoz döneminde kullanılan hormon replasman hapları, kalıtım, bacakları sıkan dar kıyafetler giymek ve yüksek topuklu ayakkabılar kullanmanın tetiklediğini belirtti.

Variste uygulanan tedavi yöntemlerini anlatan Tulukoğlu, “Varisler ayak sağlığı açısından önemli bir hastalıktır. Toplardamar hastalıkları, ayağın iç kısmında bulunan derin ven adı verilen damarlarda yetersizlik, içinde pıhtı oluşumundan başlayarak deri yüzeyinde görülen örümcek ağı şeklinde tabir edilen damarsal oluşumlara kadar olan geniş bir yelpazeyi kapsar. Bu nedenle bacaktaki bu oluşumlar iyi tespit edilmeli, doppler ultrasound tetkiki ile bacağın toplardamar haritası çıkarılmalıdır.

Haberin Devamı

Klasik tedavi cerrahi tedavidir. Bunun dışında ameliyatsız varis tedavileri de bulunmaktadır (Lazer, yapıştırma, radyofrekans, köpük skleroterapi). Önemli olan hangi hastaya hangi tedavi uygulanacağının iyi tespit edilmesidir. Bunun içinde bize doğru yol gösterici venöz dopler ultrasound tetkikidir. Doğru ellerde iyi bir muayene ve dopler tetkiki sonucunda bu tedavi yöntemlerinden biri seçilmelidir” diye konuştu.