Ege Voleybol revaçta

Voleybol revaçta

01.10.2023 - 00:40 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları, çocuklara da ilham oldu. İzmir DSİ Spor’da 750 minikten 250’si voleybola kayıt yaptırdı. Diğer dallar geride kaldı.

Voleybol revaçta

Türkiye A Milli Voleybol Takımı, tüm Türkiye’ye voleybolu bir kez daha sevdirdi. Filenin Sultanları, gösterdiği başarılarla göğsümüzü kabarttı, miniklerin idolü oldu. Eylülde eğitim sezonuna başlayan İzmir DSİ Spor’da da en çok tercih edilen branş voleybol oldu. Futbol ve basketbol geride kaldı. 750 minikten 250’si voleybol derslerine başladı. Futbol ve basketbolun da bulunduğu yaklaşık 10 spor dalına 500 kişi başvurdu. Eğitim kadrosunu branşlarının önde gelen isimleriyle güçlendiren İzmir DSİ Spor, cimnastik, futbol, voleybol, basketbol, tenis, resim, müzik, pilates, robotik kodlama, reformer ve zumba gibi pek çok alanda çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu yıl özellikle kız öğrenciler, büyük oranda voleybolu tercih ediyor. 750 öğrenciden 250’si bu branşa kayıt yaptırdı. Voleybol Kadın Milli Takımı’nın başarılarıyla katlanan bu ilgi, önümüzdeki yıllarda Türk voleyboluna önemli katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Üniversite işbirliği

Voleybol dalında biri Kübalı toplam 5 profesyonel antrenörle çalıştıklarını kaydeden İzmir DSİ Spor Yöneticileri, “Kurslarımız genellikle hafta sonu yoğun olacak şekilde devam ediyor. Fakat hafta içi akşam saatlerinde de öğrencilerimizin akademik eğitim takvimlerine göre antremanlar planlıyoruz. Ayrıca kulübümüz ve Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında yarışmacı takımlarımızdaki oyuncuların gelişimlerini üniversite laboratuvarında takip ediyoruz. Hedefimiz, DSİ Spor altyapısında eğitime başlayan Ebrar Karakurt gibi milli voleybolcular yetiştirmek” diye konuştu.