Ege ‘Yakılan ateş, karamsarlığı dağıtacak’

‘Yakılan ateş, karamsarlığı dağıtacak’

25.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Yakılan ateş, karamsarlığı dağıtacak’

Eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu liderliğinde kurulan Çoban Ateşi Hareketi’nin İzmir’deki buluşmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki adayı Tunç Soyer de katıldı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan Serdaroğlu, “Aziz Kocaoğlu, 15 yıl İzmir’de belediye başkanlığı yaptı. Ben onun CHP’den seçildiğini bilmesem partisini bilemezdim. Bütün İzmir’in belediye başkanı oldu. Koltuğunu kendi rızasıyla bıraktı. Türk siyasetinde her zaman bir Aziz Kocaoğlu olacak. Bizim temennimiz 31 Mart’tan sonra Çoban Ateşi’nin yanında, bizimle olmasıdır” dedi. CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Soyer’e duydukları güveni de vurgulayan Serdaroğlu, “Hiçbir adayı desteklemiyoruz. Arkadaşlarımıza önerimiz, dürüstlüğüne inandıkları ve samimi buldukları adayı desteklemeleri” ifadelerini kullandı.

‘Gençleri yetiştirmeliyiz’

Çoban Ateşi oluşumuna başarılar dileyen Başkan Kocaoğlu ise, “Gençlerimiz siyasetle uğraşmıyor. Siyasette belirli görevleri yapmış insanlar olarak siyasetin önünü açmak, gençleri yetiştirmek ve görevi onlara teslim etmek gibi çok kutsal bir görevimiz var” diye konuştu. Soyer de “Eğer İzmir bir kaleyse demokrasinin kalesidir, o kalenin surlarını yıllardır ören Aziz Başkanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Atatürk’ün yaktığı çoban ateşinin nasıl Anadolu’yu kurtardığını biliyoruz. Bugün yakılan çoban ateşinin de Türkiye’yi karamsarlıktan kurtaracağına inanıyorum” dedi. - İZMİR DHA