Ege ‘Yaşam partneri’ dopingi

‘Yaşam partneri’ dopingi

18.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Engelliler, sağlık bireylerle bir araya geliyor, sosyalleşiyor, hayata daha sıkı sarılıyor. İzmir’den başlayan projenin, ülkeye yayılması amaçlanıyor

‘Yaşam partneri’ dopingi

‘Onları görelim’
CHP Konak İlçe Başkanlığı, engelliler için örnek çalışma hazırladı. ‘Yaşam Partneri Projesi’ kapsamında, engelliler, sağlıklı gönüllülerle bir araya getiriliyor, birbirlerine destek olmaları sağlanıyor. İlk etapta 20 engellinin projeye dahil olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Uğur Yelekli, “Ülkemizde 8.5 milyon engelli var. Onların, sosyal hayata, kültürel etkinliklere katılabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Destek bekleniyor

YELEKLİ, şu bilgileri verdi: “İnsanlar, yaşam partneri adı altında birbirleriyle aile oluyor. Deniz kıyısına, tiyatroya, sinemaya gitmek, engelli bir çocuğun yaşama bağlanmasını sağlıyor. Evinden çıkamayan çocukların psikolojisinin bozulması, ailesine de büyük yük getiriyor. Çocuğunu mutlu gören aile, onunla birlikte yaşama yeniden tutunuyor. Vatandaşların katkılarıyla büyük mesafe kaydedeceğimize inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Kızım hayata bağlandı’
Cilt hastası, 16 yaşındaki Nurcan Özdemir’in annesi Nuran Özdemir, yaraları nedeniyle çok sıkıntı çeken kızının, partnerleri Uğur Yelekli ve Güzin Yelekli’yle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söylüyor. Özdemir, “15 yıl boyunca, yavrum, ‘hayata bağlılık’ nedir bilmedi. Yelekli Ailesi’yle tanıştıktan sonra bunun ne olduğunu anladı. Tedavi sürecinde de iyi ve kötü günlerimizde de yanımızdalar. Artık yalnızca hastaneye değil, gezmeye de gidiyoruz. Partnerlerimiz, ailemiz oldu. Herkesi, bu projeye duyarlılık göstermeye davet ediyorum” diyor.