Ege Yerli ve milli yemek kartı

Yerli ve milli yemek kartı

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun tamamen yerli ödeme sistemi ve altyapı ile geliştirdiği Yemekmatik’in kullanımı, 22 Kasım sabahı başlıyor

Yerli ve milli yemek kartı

Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda tanıtımı yapılan Yemekmatik, pos cihazına sahip olan tüm işletmelerde geçerli olacak. Üye işyerlerinden alınacak komisyonun yüzde 12’den, yüzde 6’ya düşecek.

Haberin Devamı

Fransız firmalarının çeyrek yüzyıldır kart parası, cihaz parası, data parası gibi şeylerle 2.5 milyar doları ülkelerine götürdüğünü belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonunu Başkanı Aykut Yenice, “Kendi ülkelerinde komisyon yüzde 3’iken, bize bu komisyonu yıllarca yüzde 12’den kullandırdılar. Başkan olduğumda ilk icraatım bir komisyon kurup bunlarla savaşmak oldu. Bugün o kuruluşlara diz çöktürüyoruz”dedi.

Kooperatif müjdesi

Bir yıl içinde federasyona bağlı 130 bin iş yerini kart sahibi yapacklarını ifade eden Yenice, “Önümüzdeki süreçte bu karttan alınan yüzde 6 komisyonu tekrar size iade edeceğiz. Türkiye’nin en büyük kooperatifini kuruyoruz. Bunu da yaptığımız zaman yüzde 6’yı size yüzde 16 olarak geri vereceğiz. Bu yıl pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye iş yerlerimize yayılarak Türkiyenin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak. Aynı zamanda esnafın yemek kartı komisyonu ve ayrı bir cihaz maliyeti sorunlarına da çözüm olacak.”

Haberin Devamı

BİRÇOK AVANTAJI VAR

Yemekmatik CEO’su Mustafa Yavuz, kısa sürede yoğun ilgi gördüklerini belirtti. Üç yıl süren altyapı çalışmalarının ardından sektörde bankacılık kart altyapısında da geçen ilk yemek kartı olan ‘Yemekmatik’, üst düzey para ve data güvenliğinin yanında firmalara nakit ödemeye göre yüzde 90 vergi avantajı sağlayacak. Banka kartı olarak da kullanabilen Yemekmatik, aynı zamanda Türkiyenin e-para lisanslı ilk yemek kartı.

Yazarlar