Ege ‘Yolumuzu aydınlatıyor’

‘Yolumuzu aydınlatıyor’

19.05.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmirli iş insanları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarına dikkat çekti.

‘Yolumuzu aydınlatıyor’

İzmir iş dünyası temsilcileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı birer mesajla kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine vurgu yapan iş insanları, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarının altını çizdi.

Haberin Devamı

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: Tam 104 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı ve akabinde bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan gençliğin ve yüreklerindeki tam bağımsızlık inancının varlığıyla ayakta durmaya devam ediyor.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: 104 yıl sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yakmış olduğu özgürlük ateşi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. 

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: 104 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşi bugün de her türlü koşula karşı mücadelede tüm ülkeye ilham vermeye devam edecektir. 

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, dünün bu değerli mücadele ve fedakarlıklarına sahip çıkacağına, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara, iç ve dış düşmanlarına fırsat vermeyeceğine de yürekten inanıyorum.

Haberin Devamı

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel: Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için önemli bir gün olan 19 Mayıs, genç fikirlerin düşünce ve ikbalinde ilk günkü heyecanını korumaya devam ediyor.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: Gençlerin, bu değerli emaneti sonsuza kadar koruyacaklarına ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakacaklarına inancım sonsuzdur. 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner: Ulu Önder’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımı olmuştur. 

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun: Ülkemizin aydınlık geleceği oluşturan, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı özgürlük ateşi, Cumhuriyet’in ilanı ila nihai hedefine ulaşmıştır. 

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz: Laik, demokratik, bağımsız bir ülke kurma hayali ile atılan bu ilk adımı tekrardan değerlendirmek, gençlerimize bu günün anlam ve önemini tekrardan anlatmak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hepimizin borcudur.

Haberin Devamı

YMMO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin: Bağımsızlık ve özgürlük fikirlerinin dinç tutulması için 19 Mayıs’ı gençlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç: Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma vizyonu ile çalışmaya devam edeceğiz.

‘En değerli hazinemiz’

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “En büyük zaferler, cesaretle atılan tek bir adımla başlar. Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basmasıyla attığı o ilk adım, 104 yıl sonra bize ışık tutmaya, zor zamanlarımızda cesaret vermeye devam ediyor. 104 yıl önceki mücadele ruhunu, bugün tekrar yaşatacak olan ve ülkemizi ileri taşıyacak hazinemiz, genç nüfusumuzdur. Bu kıymetli hazineye sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

‘İlk kıvılcımı yaktı’

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı, “Ülkelerin tarihlerinde çok önemli dönüm noktaları vardır. Bu yıl 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde 19 Mayıs 1919 tarihi yatmaktadır. İşgal altındaki İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile Anadolu’ya yola çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun’da milli mücadelenin ilk kıvılcımını yakmışlardır. Geride bıraktığımız 104 yılda Türkiye Cumhuriyeti, her alanda çok önemli gelişmeler gösterdi. Dünyanın saygın ve büyük devletleri arasında yerimizi aldık. 100 yıllık Türkiye’nin önünde hala büyük adımlarla yürünmesi gereken yollar uzanmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Yolumuzu aydınlatıyor’

‘Türk milletinin dönüm noktası’

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Kestelli, “19 Mayıs 1919, esarete direnen Türk milleti için bir dönüm noktası, kurtuluşun başlangıcıdır. Türkiye, genciyle yaşlısıyla geride kalan 104 yılda çağdaş dünyada kendi yerini bulma yolculuğunu kesintisiz olarak devam ettirmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gençlerimize güveniyoruz’

Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir mesaj yayınladı, 19 Mayıs’ı kutladı. Yelkenbiçer, “Laik, demokratik, bağımsız bir ülke kurma hayali ile atılan bu ilk adımı tekrardan değerlendirmek, gençlerimize bugünün anlam ve önemini tekrardan anlatmak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hepimizin en temel borcudur. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, ülkemiz geleceğine her zaman sahip çıkacaklarına gönülden inanıyoruz” dedi.