Eğitim 12 Aralık ehliyet sınav soru ve cevapları burada!

12 Aralık ehliyet sınav soru ve cevapları burada!

13.12.2015 - 09:36 | Son Güncellenme:

12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılan sınavın sorularına ve cevaplarına internet üzerinden online olarak görebilirsiniz. Böylelikle puan hesaplamanızı yapmış olacaksınız. Detayları haberimizde.

12 Aralık ehliyet sınav soru ve cevapları burada

Her birimiz günlük hayatımız için de gerek yaya olarak gerek de araç kullanıcısı olarak trafiğe çıkmaktayız. Trafiğe araç ile çıkan sürücülerin ise uymaları gereken pek çok kurallar vardır. Küçük büyük bu kurallara uymaları onların hayatları ve karşı taraftaki bireylerin hayatları için oldukça önemlidir. Şöyle bir baktığımızda göreceğimiz ilk şey her ailede en az bir bireyin araç sahibi olmasıdır. Ülkemizde ulaşım sıkıntısı çeken pek çok vatandaş vardır. Hele ki büyük şehirlerde işe gitmek, markete gitmek ve daha pek çok işlem oldukça yarar. Yani metropol şehirlerde ulaşım daha da zordur. Her gün işe giden okula giden vatandaşları düşünecek olursak arabanın ne kadar da gerekli olduğunu anlamış oluruz. Metroya inmek, şehir içi dolmuşları kullanmak tramvaydı derken bizler bu ulaşım araçlarını kullanmamız gerek. Ancak bu ulaşım araçları kalabalık olabilir, çok az bir zamanla kaçırabiliriz. Bu nedenle bizler kendi aracımız şahsımıza özel bir araç sahibi olabilmek için çalışırız. Ancak öncelikle araç kullanabilmeleri için ehliyet almaları gerekir. Bu sayede kendi şahıslarına özel araçlara sahip olabilirler.

MEB RESMİ SİTE İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet alabilmek içinde vatandaşların öncelikle geçmeleri gereken birkaç aşama vardır. Bunlardan ilki olarak ehliyet sınavına girip ehliyet alacak olan bireylerin doldurmaları gereken belli bir yaş sınırı vardır. 16 yaşını dolduran vatandaşlar motor, 18 yaşında olan vatandaşlar da araba ehliyeti alabilirler. Bunun için öncelikle adaylar öncelikle yazılı bir sınava tabi tutulurlar. Yazılı sınavdan 70 puan ve üzeri almayı başaran adaylar direksiyon kursuna gitme direksiyon sınavına girebilme hakkına sahip olabilirsiniz. Yeni yıl olan 2016 yılı itibari ile ehliyet sınavı tarihleri belirlenmiştir. Yeni ehliyet alacak sürücü adaylarını yakından ilgilendiren, Milli Eğitim Bakanlığı MTSAS ehliyet sınavı tarihleri ve sınav ücreti yatırma tarihleri yayımlandı.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavına girecek olan sürücü adayları uygun tarihte ehliyet sınav başvurusunda bulunabilirler. Direksiyon sınavına girmeden önce sürü adayları bir haftalık sürüş dersleri almaktadırlar. Bu dersleri alırken yanlarında sürücü hocaları gözetmenliğinde derslerini alırlar. Geçtiğimiz ekimin son haftası ise bu kurslar son kez yapılmıştır. Hafta sonu da direksiyon sınavı yapılmıştır. Bu sınavda öğretmenler sürücüleri dikkatle izlerler.

Ehliyet sınavlarından başarıyla sonuç alan vatandaşlar bu şekilde ehliyet alabilirler. Ehliyete yazılan vatandaşların ödemesi gereken bazı ücretler vardır. Bunlardan ilki yazılı sınava girebilmek için 60 lira yatırmaları gerekir. Yazılı sınavdan geçip direksiyon sınava girecek olan sürücü adayları ise yine aynı şekilde bu kez 160 lira ücretlerini sınav tarihine kadar yatırmaları gerekir. İnternet sistemi sayesinde geçen yıllarda çıkan ehliyet sınav sorularına bakabilir, bu sayede ehliyet sınavına çalışabiliriz. Gelişen internet teknolojisi ile her türlü kolaylığa ve pratikliğe sahip olan biz vatandaşlar bu sistemler kapsamında oldukça büyük avantaj sahibi oluruz.