Eğitim 14 Mayıs Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

14 Mayıs Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18.05.2016 - 09:33 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavı soruları yardımıyla diğer sınavlara hazırlanmak mümkündür. Ehliyet sınavı soruları internetten yayınlanması bekleniyor. Peki 14 Mayıs Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 14 Mayıs Ehliyet sınavı ile ilgili son gelişme...

14 Mayıs Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Ehliyet; günümüzde 18 yaşında olan her gencin sahip olmak istediği belgedir. Aslında genel hayat içerisinde de gerçekte gerekliliği olan bir belgedir. Ehliyetin bu kadar gerekli olmasının sebebi ise artık teknoloji çağında yaşıyor olmamızdan kaynaklanmaktadır. Bundan 30 sene evvel ehliyetimiz olmasa da olurdu. Ya da bundan 20 sene evvel ehliyetimiz olmasa da olurdu. Çünkü arabalar çok pahalıydı ve araba alması gerçekten çok zordu. Ehliyet alınsa dahi kullanılabilir miydi meçhul. Ancak şu devirde ehliyet kesinlikle bir gerekliliktir. Çünkü bir kişi işe girdiğinde genel olarak ilk sahip olduğu şey ya ev olur, ya da araba.

Bir de ehliyeti genç yaşta almanın avantajları bulunmaktadır. Aslında insanın en boş dönemi, zaman olarak en boş zamanının olduğu dönem 18 yaş evresidir. Çünkü 18 yaşından sonra üniversiteye gidilir, askere gidilir, işe girilir. Ve daha sonra ehliyet almak için bir türlü el değmez. Hâlbuki ehliyet 18 yaşında alınsa hem aradan çıkmış olur, hem de daha sonra ki evrelerimizde imkânımız olduğunda da ilk aldığımız şey araba olur.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet bu kadar önemlidir. Peki ya ehliyet alması bu kadar kolay mıdır? Ne yazık ki ehliyet alması bu kadar kolay değildir. Ehliyeti sınavı iki aşamadan oluşan bir sınavdır. Birinci sınav pratikte olan sınavdır. İkinci sınav ise yazılı olarak yapılan sınavdır. Her iki aşamasını da geçen birey ehliyet sahibi olur.

Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları

Ehliyet sınavı; yazılı sınav aşamasında sorulan sorularda yanlışların doğruyu götürmesi gibi bir sistem söz konusu değildir. Doğrular doğru olarak yazılır. Ancak yanlışlar için her hangi bir işlem yapılmaz. Yok sayılır. Şöyle ki; sizin bir soruyu boş bırakmanız ile yanlış yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Tabi ki bu kural ehliyet sınavı için geçerlidir. Zira birçok sınavda yanlışların doğruyu getirmesi bulunmaktadır. Yanlışlar doğruyu getirdiği için de o sınavlarda soru cevaplanırken emin olmadan işaretlenilmemesi söylenmektedir. Ancak ehliyet sınavından boş bırakılmamalıdır. Ehliyet sınavında boş bırakmak yerine cevaplandırılmalıdır. Cevap doğru çıkarsa karınıza, yok yanlış çıkarsa da kaybettiğiniz bir şey oymaz.

Adaylar ehliyet sınavına girdikten sonra ehliyet sınav sonuçlarının yayımlanmasından önce ehliyet sınav soru ve cevapları yayımlanmaktadır. Yayımlanan sınav soru ve cevapları sayesinde ortalama kaç puan alacağınız ile ilgili olarak bir tahmin yürütme imkânınız bulunmaktadır. Ehliyet sınav sorularını yeniden çözmelisiniz. Çözmüş olduğunuz sorulara hemen hemen sınavda verdiğiniz cevapları verirsiniz. Çünkü 1 gün önce sonucunun a olduğunu söylediğiniz bir sorunun b olduğunu ikinci gün iddia etmezsiniz. Etseniz dahi sınavda a işaretlediğinizi bilirsiniz. Tabi sınav puanınızla arasında ufak aksamalar olabilir. Sınav sorularınızı cevaplandırdıktan sonra ise sınav soru cevapları ile de doğru ve yanlış oranınızı tespit ederek puan hesaplamanızı gerçekleştirebilirsiniz.