Eğitim 1984 - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

1984 - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 17:00 | Son Güncellenme:

Paris ve Londra'da Beş Parasız, Hayvan Çiftliği ve Papaz'ın Kızı kitaplarının yazarı George Orwell'ın, en çok okunan kitaplarından biri olan 1984, 8 Haziran 1949 tarihinde yayımlandı. Ülkemizde de sevilerek okunan kitabın orijinal adı Nineteen Eighty-Four'dur. 1984 kitabının konusu ve karakterleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

1984 - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 1984 romanı bir distopyadır. Yazıldığı döneme göre yakın tarihte geçen romanda, karanlık bir gelecek anlatılmaktadır. 1984 yılında sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Michael Radford oturmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda ise John Hurt, Cyril Cusack, Richard Burton ve Suzanna Hamilton yer almaktadır. 

Haberin Devamı

 

 1984 Kitabı Kitap Özeti Oku

 

 Winston, bir fabrikada günde 12 saat çalışmaktadır. O da diğerleri gibi Büyük Birader'in gözetimindedir. Büyük Birader tüm insanları izleyen sistematik bir güçtür. Herkes, her an gözetim ve denetim altındadır. Kitap okumak, yazı yazmak, hatta günlük tutmak bile yasaktır. Buna karşın Winston, gizli gizli günlük tutmaya başlar.

 

 Bir gün Julia adlı gizemli bir kadından bir mektup alır. İki Büyük Birader'in etkili olmadığı, yani izlenemeyecekleri bir yerde buluşmaya karar verirler. Buluştuktan sonra kendileri gibi sistem karşıtı olan başka insanların da olduğunu fark ederler.

 

 Ancak çok geçmeden bir düşünce polisi olan Mr. Carringhton tarafından yakalanırlar. Winston uzun süren bir işkence döneminden sonra suçlarını itiraf eder. Hem Winston'un hem de Julia'nın beyinleri yıkanır. İkisi de artık sistemin kölesi olmuştur. 

Haberin Devamı

 

 1984 Konusu 

 

 Okyanusya adlı hayali bir ülkede geçen romanda, baskıcı bir devlet ile bu devleti yıkmak isteyen özgürlükçü insanların mücadelesi anlatılıyor. 

 

 1984 Karakterleri 

 

 1- Winston 

 

 Her şeyin yasak olduğu ve herkesin gözetim altında tutulduğu bir dünyada, isyan bayrağını dalgalandıran bir karakterdir. Sessiz bir özgürlük savaşçısı olan Winston, ilk bakışta sistem tarafından ezilmiş ve sindirilmiş bireylerden farksız görünse de, içten içe sistemden nefret etmekte ve bir çıkış yolu aramaktadır. 

 

 2- Mr. Carringhton 

 

 Başta Winston ve Julia'yı destekliyormuş gibi görünse de aslında gizli bir düşünce polisidir. Sistemin ayakta kalması için yapmayacağı hiçbir şey yoktur. Sinsi ve içten pazarlıklıdır. Otoritenin ve Büyük Birader'in karşısında bir kukladan farksız olan Mr. Carringhton'un görevi, düşünce suçlularını yakalamak ve polise teslim etmektir. 

 

 3- Julia 

 

 Anti Seks Derneğine üye olan Julia, tıpkı Winston gibi sistem karşıtıdır. Julia, ilk buluşmada Winston'dan etkilenir. Winston ile aralarındaki çekim, kısa sürede aşka dönüşür. Julia, idealist ve güçlü bir kadındır. Tek isteği ise Büyük Birader'i devirmek ve yeniden özgürlüğüne kavuşmaktır. 

 

 1984 Sayfa Sayısı 

Haberin Devamı

 

 352 sayfa.