Eğitim ‘850 bin sınıftan 66’sı kapalı’

‘850 bin sınıftan 66’sı kapalı’

22.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okullarda bir haftalık ara tatilin ardından yüz yüze eğitim bugün başlıyor. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen için bir sonraki tatil 24 Ocak - 4 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak.

‘850 bin sınıftan 66’sı kapalı’

 

Ara tatille ilgili değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül 2021 tarihinde tüm sınıf seviyelerinde, haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanıldığını hatırlatarak, 2,5 aylık sürecin ardından takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Öğrenci ve öğretmenlerin ara tatil haftasında dinlenme imkânı bulduklarını dile getiren Özer, “Öğretmenlerimiz bu bir haftalık zaman diliminde mesleki gelişim eğitimlerine uzaktan dijital ortamdan devam edebildiler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu bir hafta okullara gitmediler. Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum” dedi.

Aşı oranı yükseliyor

Ara tatil nedeniyle kapalı olan sınıfların da sürelerini tamamladıklarını söyleyen Özer, bugün itibarıyla 850 bin sınıftan sadece 66’sının kapalı olacağını diğer tüm sınıfların yüz yüze eğitime devam edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin aşı oranlarında da sürekli artış olduğunun altını çizen Özer, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranın yüzde 93’ler seviyesine ulaştığını, bu oranın da yaklaşık 1 milyon 116 bin öğretmene karşılık geldiğini vurguladı.