Eğitim Abortus (Düşük) Nedir? Abortus Düşük Çeşitleri Ve Nedenleri Nelerdir?

Abortus (Düşük) Nedir? Abortus Düşük Çeşitleri Ve Nedenleri Nelerdir?

18.03.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Hamilelik döneminde bazı sağlık sorunları yaşanabiliyor. Özellikle düşük olması kadınları oldukça etkileyen bir durumdur. Neden olduğu ve hangi çeşitlerinin olduğu özellikle kadınların çok merak ettiği bir konudur. Abortus (düşük) nedir? Abortus düşük çeşitleri ve nedenleri nelerdir? Konuları için sizlere bazı bilgiler derledik.

Abortus (Düşük) Nedir Abortus Düşük Çeşitleri Ve Nedenleri Nelerdir

Düşük, hamileliğin ilk dönemlerinde bebeğin 500 gram ağırlığına ulaşamaması sonucu gebeliğin sonlanma durumudur.

Abortus (Düşük) Nedir?

Hamilelik döneminde bazı nedenlerden dolayı düşük yaşanabiliyor. Düşük durumu genellikle bebeğin 500 gram ağırlığına ulaşmadan gerçekleşiyor. Bu durumun birçok etkeni bulunuyor. Gebelik döneminin 20. haftasından 37. haftasına kadar olan sürede yapılan doğumlar düşük olarak değerlendirilmiyor. Bu zaman içerisinde yapılan doğumlar erken doğum olarak adlandırılıyor. Erken doğum tıp dilinde preterm olarak adlandırılıyor.

Abortus Düşük Çeşitleri Ve Nedenleri Nelerdir?

Hamilelikte yaşanan düşüklerin bazı çeşitleri ve nedenleri bulunuyor. Düşüğün hamilelerde görülen bazı çeşitleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

Erken düşük

Geç düşük

Kendiliğinden düşük

Erken düşük genellikle gebelik döneminin ilk 12 haftası ortaya çıkar. Geç düşük ise, 12 ile 20. hafta arasında oluşan düşüklerdir.