Eğitim Afrodit Ne Demek? Yunan Mitolojisinde Afrodit Kimdir?

Afrodit Ne Demek? Yunan Mitolojisinde Afrodit Kimdir?

28.02.2021 - 05:07 | Son Güncellenme:

Tarihte birçok toplum bireylere inanama ihtiyacı hissetmişlerdir. Yunanların tanrılarında biri olan Afrodit ise bu durumun yansıması olmaktadır. Aşk tanrısı olarak bilinene Afrodit hakkında birçok şey merak edilmektedir. Bireylerin merak ettikleri soruların başında Afrodit ne demek? Yunan mitolojisinde Afrodit kimdir? Şeklinde soruları bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.

Afrodit Ne Demek Yunan Mitolojisinde Afrodit Kimdir


Antik Yunana milleti Hristiyanlığı tercih etmeden önce Olympos dağında yaşadıklarını düşündüğü tanrılara inanmamaktaydı. Ve bu tanrıların birçoğunu da insan gibi tasvir etmekteydi.

Afrodit Ne Demek?

Antik yunana tanrıları daha çok insani özellikler taşımasında ziyade bu tanrıların yetenekleri de insan duygusu gibi olmaktaydı. Hemen hemen her birey kendi tanrısını oluşturacak kadar çok tanrı antik yunana toplumunda bulunmaktaydı. Öyle ki güzellikler tanrısı, deniz tanrısı ve aşk tanrısı bunlar arasın da en çok bilinenleri olmaktaydı.

Afrodit kelimesi adını ask tanrısında alan bir kelime olmaktadır. Afrodit genellikle oldukça güzel ve alımlı bayanlar için de kullanılmaktadır. Çünkü bu kadın aşk tanrısının adını taşıdığı için pek çok kişinin aşk olacağı düşünülmektedir. Aynı zamanda bazı yaşlı fakat gençliğinde oldukça güzel bir kadın için de Afrodit kelimesi kullanılmaktadır.

Yunan Mitolojisinde Afrodit Kimdir?

Afrodit mitolojide güzellik tanrısının adı olmaktadır. Bu tanrı aynı zamanda aşk tanrısı olarak da bilinmektedir. Eski zamanlarda pek çok tanrı bu aşk ve güzellik tanrısı için arasında savaş yapmıştır. Fakat bu tanrı aslında bu savaşan tanrıların hiç birine âşık olmamaktadır. Bu tanrı aslında birçok tanrının aksine bir insanı sevmektedir. Bunu duyan tanrıların tanrısı Afrodit’e kıyamadığı için ona ceza vermez. Bunun yerine insan olan sevdiği adamı öldürür. Bunun üzerine Afrodit ebedi bir yas tutarak tüm sevenleri birbirinden ayırır.