26.03.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:
Agar birçok farklı alanda yaygın şekilde kullanılmaktadır. Özellikle sağladığı avantajlar ile beraber gıda sektöründe önemli bir yere sahip.
Agar Agar Nedir, Nasıl Kullanılır?
Isıya karşı dirençli jel oluşturan, jel oluşturma sıcaklığı ile erime sıcaklığı farklılığı üzerinden avantaj sağlayan yapıya Agar denir. Kolay şekilde hazırlanması ve kıvama gelmesi üzerinden, gıda sektöründe yaygın şekilde kullanılmaktadır. Belli başlı bazı işlemlerden geçerek istenilen noktaya gelmek suretiyle değerlendirilir.
Agar Agar Tozu Nerelerde Kullanılır?
Agar tozu birçok farklı alanda yaygın şekilde kullanılmaktadır.
- Fırıncılık sektörü
- Şekerleme
- Süt ve süt ürünleri
- Et ürünleri
Yukarıda verilen tüm gıda ürünleri açısından avantaj ve ayrıcalık sağladığı için, günümüzde hala yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Gıda endüstrisi büyük bir öneme sahip olan yapılar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün.