Eğitim Ahd Ne Demek? Analog Hd (Ahd) Kamera Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?

Ahd Ne Demek? Analog Hd (Ahd) Kamera Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?

08.04.2021 - 15:05 | Son Güncellenme:

Teknolojinin getirmiş olduğu yenilikleri, hayatımızın her alanında fark etmeyiz. Özellikle telefon, görüntü ve ses sistemleri bu alanda iyice yenilenmekte ve gelişmektedir. Bu gelişmelerden kameralarda nasibini almıştır. Artık kameralar televizyonlara uyumlu olarak HD görüntü çekebilmektedirler. AHD teknolojisine sahip kameralarda HD görüntü çekimi yapabilmektedirler. Peki nedir bu AHD kameralar? Normal tip kameralardan farklı olarak hangi özellikleri göstermektedir? İşte, AHD kameralar ve özellikleri hakkında bilgileri derledik.

Ahd Ne Demek Analog Hd (Ahd) Kamera Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir

AHD ifadesi analog High Defination yani HD kamera anlamına gelmektedir. Bu kameralar başka bir alt yapıya ihtiyaç duymayıp, CCTV altyapısını kullanan kameralardır. 720p ve 1080p çözünürlük kaliteli çekim yapabilme özelliğine sahiptirler. Bu bağlamda gelişmiş teknoloji alt yapılı bir kameralar grubuna dahil olmaktadır.

Haberin Devamı

AHD Ne Demek?

Analog HD teknoloji anlamına gelen AHD, yüksek çözünürlüklü çekim yapabilme özelliğine sahip olan kameralara denen bir ifadedir. Bu kameralar CCTV alt yapısını kullanarak DVR kayıt tarafından işlenmesi sonucu analog sinyalleri yüksek çözünürlüğe dönüşmektedir.

Analog HD (AHD) Kamera Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?

Bu sistem bilinen geleneksel analog sistemler ile aynı mantıkta çalışmaktadır. Hem görüntüyü net vermesi hem de ekonomik bir sistem özelliği taşımasından dolayı tercih edilen kamera tiplerindendir.

Analog High Defination kameralar gecikme ve kayıplara neden olmayan kamera çeşitlerindendir. Koaksiyel kablo üzerinden yaklaşık 500 metreye varan HD kaliteli görüntü aktarımı yapabilen bir teknolojidir.

Haberin Devamı

Bu sistemin çalışma mantığı da normal güvenlik kameraların çalışma mantığına çok benzemektedir. Görüntüleme sensörlerinin aldığı görüntü koaksiyel kablo üzerinden görüntü sinyal işlemcisine gönderilir. Buradan da dijital dataya çevrilmiş olan görüntü, sinyal alıcı tarafından çözümlenmesi mantığı ile görüntü vermesidir. Bu görüntüler AHD teknolojisi sayesinde HD olarak sunulmaktadır. Yani neredeyse IP tabanlı teknolojiye yakın bir görüntü elde edilebilmektedir.