Eğitim Akis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Akis Söz Sanatının Özellikleri...

Akis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Akis Söz Sanatının Özellikleri...

04.06.2021 - 03:01 | Son Güncellenme:

Hem edebi eserlerde hem de şehirlerde akis söz sanatı çok fazla ön plana çıkmaktadır. Bunun ne anlama geldiği ve özelliklerinin ne olduğu merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, akis nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Akis söz sanatının özelliklerini sizler için derledik.

Akis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Akis Söz Sanatının Özellikleri...

Akis hem kelime anlamı olarak hem de edebi açıdan bir söz sanatı şeklinde ifade edilmektedir. Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber, özellikle birçok edebi eserde ve şiirde yaygın olarak öne çıkar.

Akis TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Bir cümle ya da dize ile beraber bir sözcük üzerinde yer alan kelimelerin yerlerinin değiştirilerek yapıldığı söz sanatına akis denmektedir. Aynı zamanda bu akis söz sanatı olarak da ifade edilir. Ayrıca bir söz ya da mısra iki parça halinde, ters yüz edilmek suretiyle gerçekleştirilmiş olan söz sanatıdır.

Akis Söz Sanatının Özellikleri

Cümle içerisinde kelimeler yer değiştirmek suretiyle akis söz sanatı ile beraber farklı bir cümle oluşturulabilmektedir. Aynı zamanda kelimenin yer değiştirmesi daha vurgulu bir etki yaratabiliyor. Böylece daha estetik ve anlaşılır bir dil oluşturma şansı yakalanmaktadır.

Yazarlar