Eğitim Aloe Vera Kremi Nasıl Yapılır? Evde Doğal Aloe Vera Kremi Yapma Yöntemleri...

Aloe Vera Kremi Nasıl Yapılır? Evde Doğal Aloe Vera Kremi Yapma Yöntemleri...

30.04.2021 - 01:48 | Son Güncellenme:

Günümüzde kadınlar güzel ve sağlıklı görünmek için çeşitli güzellik yöntemleri kullanırlar. Özellikle de aloe vera bitkisinin sayısız faydaları bulunmaktadır. Aloe vera kremi nasıl yapılır? Evde doğal aloe vera kremi yapma yöntemleri. Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Aloe Vera Kremi Nasıl Yapılır Evde Doğal Aloe Vera Kremi Yapma Yöntemleri...

Aloe vera kremi evde çok kolay bir şekilde yapılabilir. İyileştirici ve nemlendirici özelliği olan aloe vera kreminin yapımı da oldukça kolaydır. 

Haberin Devamı

 Aloe Vera Kremi Nasıl Yapılır?

 Binlerce yıldır çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan aloe vera kremi evde kolay bir şekilde yapılabilir. Zengin ve besleyici bileşenlerden oluşan aloe vera kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesi için aloe vera kullanılmalıdır.

 Aloe vera etli ve yapraklı bir bitki olarak biliniyor. Aloe vera yapraklarının içindeki berrak jel kıvamındaki sıvı yanıklar ve tahriş olmuş cilde uygulandığı takdirde yaraları da iyileştirebilir. Antibakteriyel niteliği bulunan aloe vera sivilce tedavisinde de kullanılıyor. Kırışıklıkları ve cilt sorunlarını kolay bir şekilde gideren aloe vera kremi evde rahatlıkla yapılabilir. 

 Aloe vera kremi yapılırken bir kabın içerisine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli konulur. Ayrıca argan yağı ve jojoba yağı da kabın içerisine alınır. Bu karışıma 3 damla lavanta yağı ve 3 damla zerdeçal yağı konulur. Tüm malzemeler itina ile karıştırılır. Karışım cam kapaklı bir kavanoza alınır. 3 Hafta kurun ve serin bir yerde saklanan krem doğru şekilde uygulanabilir. 

Haberin Devamı

 Evde Aloe Vera Kremi Yapma Yöntemler

 Yatıştırıcı ve iyileştirici özelliği bulunan aloe vera kremi farklı çeşitlerde hazırlanabilir. Sade aloe vera kremi yapmak için genellikle aloe vera jeli, argan yağı, jojoba yağı kullanılır. İsteğe bağlı olarak aloe vera kreminin içerisine çeşitli aromatik yağlar kullanılabilir. Lavanta yağı ve zerdeçal yağı kreme güzel bir koku ve etkili bir hava katar.

 Aloe vera kremi hazırlanırken içerisine portakal yağı ve ya limon yağı da konulabilir. Argan yağı ile hazırlanan aloe vera kremi akneleri de iyileştirecektir. Gözenekleri derinlemesine temizleyen aloe vera yağı cilde parlaklık kazandırır. Cildi arındıran aloe vera kremi kullanılacağı yere göre farklı aromatik yağlar ile birlikte hazırlanır. 



Yazarlar