Eğitim Amfi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Amfi Ne İşe Yarar?

Amfi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Amfi Ne İşe Yarar?

20.06.2021 - 01:09 | Son Güncellenme:

Amfi kelimesi günlük yaşam kapsamında sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeyi haberlerden, kitaplardan, gazetelerden ya da herhangi bir kişiden duymak mümkündür. Amfinin ne demek olduğunu ve ne işe yardığını sizler için derledik.

Amfi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Amfi Ne İşe Yarar

Amfi kelimesinin anlamını Türk Dil Kurumu sözlüğü içinde bulmak mümkündür. Bu kelime günümüzde yoğun bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

Amfi Sözcüğünün Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki Manası Nedir?

Amfi kelimesi, Türkçe içerisinde sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden bir tanesidir. Amfi kelimesi esas olarak Fransızca kökenli olan bir kelimedir. Bununla birlikte Türkçe diline de Fransızcadan geçmiş bir kelime türüdür. Türk Dil Kurumu ya da TDK içerisindeki anlamına bakıldığında iki tane farklı anlamının bulunduğu görülür. Amfi kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki mevcut anlamları şu şekilde sıralanabilir:

Haberin Devamı

Sıraları arkaya doğru olacak şekilde basamaklı olarak yükselmekte olan büyük derslik

Şeklinde bu kelimeyi ifade etmek mümkündür.

Amfi Ne İşe Yarar?

Genel olarak bakıldığında amfi, özellikle üniversitelerin ya da eğitim veren kurumların yer alan ve çok sayıda basamaktan oluşan bir oturma dizilişidir. Bu diziliş aşağıdan yukarı doğru çıkıldıkça daha yüksek bir konuma gelir. Böylece en arka sırada yer alan kişilerin de yazılanları kolay bir şekilde görmesine yardım olur.

 

Yazarlar