Eğitim AÖL sınav giriş yerleri açıklandı!

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı!

17.03.2016 - 23:01 | Son Güncellenme:

19-20 Mart tarihlerinde yapılacak olan Açıköğretim Lisesi sınavlarının giriş yerleri açıklandı. 2 gün sınava girecek olan adayların sınav giriş yerlerine nereden erişim sağlayabilecekleri haberimizde.

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı

AÖL açılımı ile Açık Öğretim Lisesi sınavı demektir. Her sene düzenli olarak Milli eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yapılan bu sınav sayesinde liseyi örgün öğretim dışında alan kişiler yararlanmaktadır. Bu açık lise kapsamında kişiler öğretimlerini tamamlayabilmektedirler.

Haberin Devamı

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Açıköğretim lisesi, günümüzde her yıl toplamda 3 sınav yapmaktadır. Bu sınavlardan üçüncüsüne sadece belirlenen tarihten sonra doğanlar katılabilmektedir. Diğer sınavlara katılım sınıf geçmek için gereklidir. Sınavlarda yanlışların doğruyu götürme uygulaması kullanılmamaktadır. Cevap şıkları ise 4 seçenekli olarak karşınıza çıkmaktadır. Açıköğretim lisesinde toplam 8 dönemi doldurursanız ve 192 krediyi tamamlarsanız mezun olabilirsiniz. Mezun olmadan sınavlara girebiliyorsunuz. YGS'ye girebilmek için belirlenmiş olan kredi ve üzeri bir kredi almış olmanız gerekmektedir.

• İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinden mezun olanlar
• Yurtdışında eğitim görmüş, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan denklik belgesi almış olanlar
• Genel Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri, Astsubay Hazırlama Okulları, Öğretmen Liseleri, Mesleki Okullar ve buna benzer okullarda eğitim görmüş olup herhangi bir sebeple ayrılanlar
• Açıköğretim okulunda kayıtlı olup devamsız görünenler
• Mesleki açıköğretim okulunda yine aynı şekilde devamsız görünenler açıköğretim lisesine kayıt olabilirler.
Sınav hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler;
• Okulun devam zorunluluğu yoktur. Sınavlara girilmesi yeterlidir.
• Mezun olabilmek için 8 dönem okuyup, 192 kredi ve 192 krediden daha yüksek bir krediye sahip olmanız gerekmektedir.
• YGS sınavına girebilme imkanınız vardır. Ancak sınav için belirlenmiş olan kredi miktarınız yeterli veya daha üzerinde olmalıdır.
• Her yıl 3 tane sınav yapılmaktadır. Bu sınavlardan üçüncüsüne belirtilen doğum tarihinden sonra doğanlar girebilmektedir. Diğer öğrenciler için diğer 2 sınava girmek yeterlidir.
• Sınavlarda 4 cevap şıkkı bulunmaktadır. Bu sorularda yapılan yanlışlar doğruları götürmemektedir. Soru kaybı olmamaktadır.
Sınav yerinizi ve giriş belgenizi almak için ise Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesini kullanmanız gerekmektedir. Bu kapsamda sadece öğrenci numaranız, şifreniz ve ekranda görmüş olduğunuz güvenlik kodunu girmeniz yeterli olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra sınav bilgilerinizi ekran üzerinde bulabilirsiniz. Çıktısını alarak belirtilen saatten en az 1 saat önce sınav yerinde olmanızı tavsiye ederiz. Sınav için, sınav giriş belgeniz ve kimliğiniz (pasaport, ehliyet gibi) bulundurmanız yeterli olacaktır.