Eğitim Artemis Tapınağı Nerededir Ve Hangi Uygarlığa Aittir? Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

Artemis Tapınağı Nerededir Ve Hangi Uygarlığa Aittir? Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

16.02.2022 - 02:57 | Son Güncellenme:

Artemis Tapınağı nerede olduğu ve hangi uygarlığa ait olduğu merak edilen tapınaklardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da merak edilmesinden dolayı sıklıkla araştırılan yapılar arasındadır. Bu bakımdan Artemis tapınağının nerede olduğunu öğrenebilir ve buna göre de hangi uygarlığa ait olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Artemis Tapınağı nerededir ve hangi uygarlığa aittir? Kısaca hikayesi ve özellikleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Artemis Tapınağı Nerededir Ve Hangi Uygarlığa Aittir Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

Artemis Tapınağı, İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırlarındaki Efes'te bulunmaktadır.

Artemis Tapınağı Nerededir Ve Hangi Uygarlığa Aittir?

Artemis Tapınağı İzmir'in Selçuk ilçesi sınırlarında olan Efes, M.Ö 550 yılında tamamlanmış olan bir tapınaktır. Eser tanrıça olan Artemis'e armağan edilmiştir ve bu nedenle de önemli eserler arasında yer almaktadır. Milattan önce yapılmış olmasına rağmen 2500 senedir ayakta duran bu eser uzun seneler boyunca oldukça etkileyici bir görüntü ile ziyaretçilerini karşılamıştır. Artemis tapınağı Lidyalıların kralı olan Croseus'un isteği ile Yunanlı bir mimar olan Cherspron tarafından tasarlanmıştır ve dönemin ünlü heykeltıraşları tarafından yapılmıştır. Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı 120 senede tamamlanmış olan bir tapınaktır ve günümüzde yalnızca mermer parçaları kalmıştır.

Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

Tanrıça Artemis'e ithaf edilmiş olan Artemis Tapınağı hikayesi bulunan bir eserdir. Ay Tanrıçası olarak da bilinen Apollon'un kardeşi Artemis mitolojide bakire bir Yunan tanrıçası olarak söylenir. Mısır uygarlıklarında ise vücut olarak tasvir edilmiş olan Artemis o dönemde oldukça ilgi gören bir tanrıça olmuştur. Bundan dolayı da Lidya Kralı tarafından Artemis Tapınağı yaptırılarak bu tapınak da Artemis'e ithaf edilmiştir. İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Artemis Tapınağı yaz döneminde 08:00 ile 18:30 arasında, kış döneminde ise 08:00 ile 17:00 arasında ziyarete açıktır.