Eğitim Atalet Momenti Ne Demek, Formulü Nedir? Eylemsizlik Momenti Neye Bağlıdır?

Atalet Momenti Ne Demek, Formulü Nedir? Eylemsizlik Momenti Neye Bağlıdır?

25.10.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

Atalet momenti son zamanlarda en fazla araştırılan konulardan birisi olarak bilinmektedir. Atalet momenti kelimesini duyduğunuz zaman ne anlama geldiğini ve ne için kullanıldığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Atalet momenti ne demek, formülü nedir? Eylemsizlik momenti neye bağlıdır? Atalet momenti ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde sizler için derledik.

Atalet Momenti Ne Demek, Formulü Nedir Eylemsizlik Momenti Neye Bağlıdır

Atalet momenti aynı zamanda eylemsizlik momenti olarak da karşınıza çıkabilir. Bu durumda her ikisinin de aynı manaya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Atalet kelimesi ise karşı koyma ve direnim anlamlarına gelmekte olan bir kelime olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Atalet Momenti Ne Demek, Formülü Nedir?

 Atalet momenti dönmekte olan bir cismin dönme hareketine karşı durması olarak ifade edilebilir. Cismin tam verimli bir şekilde dönmesini engelleyici özelliğe sahip olduğu da bilinmektedir. Atalet momenti formülleri şekillere göre farklılık göstermektedir. 

 Eylemsizlik Momenti Neye Bağlıdır?

 Eylemsizlik momenti bir nesnenin kütlesine bağlı olarak meydana gelmektedir. Nesnenin dönme eksenine göre dağılımı da eylemsizlik momentinin bağlı olduğu bir unsur olarak ifade edilebilir. Eylemsizlik momenti I ile gösterilmektedir.