Eğitim Avcılık Belgesi Nasıl Alınır? Avcılık İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Avcılık Belgesi Nasıl Alınır? Avcılık İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

10.05.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Avcılık pek çok kişinin ilgisini çeken bir aktivitedir. Avcılığa ilgi duyan kişiler, avcılık belgesi hakkında detaylı araştırmalar yapabiliyor. Özellikle avcılık belgesinin nasıl alınacağı avcılık yapmak isteyen bireyler tarafından araştırılıyor. Avcılık için gerekli olan belgeler kişilerin merak ettiği bir konudur. Avcılık belgesi nasıl alınır? Avcılık için gerekli olan belgeler nelerdir? Avcılık belgesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar.

Avcılık Belgesi Nasıl Alınır Avcılık İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir

 Avcılık aktivitesini yapmak isteyenler, avcılık belgesini alması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na başvuru yapılarak, avcılık belgesi alınabilir.

Haberin Devamı

 Avcılık Belgesi Nasıl Alınır?

 Özellikler erkeklerin yapmaktan keyif aldığı bazı aktiviteler bulunuyor. Yapılacak olan aktivitelerden biri de avcılıktır. Kişiler yabani hayvanları avlayarak, farklı bir gün geçirebiliyor. Kişilerin avcılık yapabilmesi için resmi olarak alması gereken bazı evraklar bulunuyor. Kişiler eğer avcılık belgesine sahip değilse, herhangi bir şekilde avcılık yapması mümkün değildir. Kişilerin yakalanması veya tespit edilmesi durumunda cezai işlemler uygulanabiliyor.

 Kişiler ceza almamak adına avcılık belgesini nasıl alacağını merak edip araştırabiliyor. Avcılık belgesini almak isteyen bireylerin öncelikle, Tarım ve Orman Bakanlığı'na giderek başvuru yapması gerekir. Kişiler avcılık hakkındaki tüm bilgilere kurum içerisindeki yetkililerden ulaşabilir. Avcılık belgesine başvururken hangi evraklara ihtiyaç duyulduğu da merak edilen bir bilgidir.

Haberin Devamı

 Avcılık İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

 Avcılık yapmaya karar veren bireyler, avcılık yapabilmek adına ihtiyaç duyulan evrakları öğrenmek isteyebiliyor. Özellikle avcılık belgesi çıkartmak için talep edilen tüm evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekiyor. Avcı eğitim kursu bitirme belgesinin aslı, istenen evraklardan biridir. Diğer ihtiyaç duyulan ve avcılık belgesi için eksiksiz hazırlanması gereken belgeler şu şekildedir:

3 adet fotoğraf

Avcılık belgesi harcının yatırıldığını gösteren dekont

Avcı derneği üyesi olanlar

Dernek üyesi olmayanlar

Sağlık raporu

Silah ruhsatına engel oluşturmayan sabıka kaydı