Eğitim Avokado Ağacı Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır, Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

Avokado Ağacı Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır, Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

10.11.2021 - 03:13 | Son Güncellenme:

Bakımı oldukça kolay olan avokado ağacı sık sık tüketilen meyveler arasındadır. Özellikle faydalı ve lezzetli olması bakımından önem taşıyan meyvelerdendir. Bu bakımdan avokado ağacının nasıl yetiştirileceğini ve bakımını öğrenebilir ve buna göre bu meyveyi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Sizin için avokado ağacı nedir? Bakımı nasıl yapılır, ne kadar sürede meyve verir detaylarıyla derledik.

Avokado Ağacı Nedir Bakımı Nasıl Yapılır, Ne Kadar Sürede Meyve Verir

Ejderha armudu ve Amerikan armudu gibi isimler ile anılan avokado, defnegiller familyasındandır.

Avokado Ağacı Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır, Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

Avokado enerji bakımından çok zengin bir meyvedir. Bununla birlikte yağ bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Böbrek yetmezliği, kalp krizi gibi ciddi hastalıklara iyi gelmektedir. Avokado kozmetik sektöründe de sıkça kullanılan bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dünyanın her bölgesinde avokado yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde ise daha çok Antalya'da avokado yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Avokado, iyi drenajlı ve nemli bir toprakta yetiştirilmelidir. Genellikle ilkbahar aylarında dikilen avokado ağacının meyve vermesi 5 ile 13 yıl arasında olmaktadır. Sıcak ve güneşli bölgelerden hoşlanan avokado ilk başlarda direkt güneş almaktan hoşlanmaz. Buna dikkat edilmesi gerekmektedir.