Eğitim Avustralya'da Şu An Saat Kaç? Avustralya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Avustralya'da Şu An Saat Kaç? Avustralya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

05.06.2021 - 06:11 | Son Güncellenme:

Ülkeler arasında bulunan meridyen farklılıklarına bağlı olarak saatler de farklılık gösterebilmektedir. Avustralya ve Türkiye arasında da bir miktar zaman farkı bulunmaktadır. Avustralya'da şu an saat kaç? Avustralya ile Türkiye arasındaki saat farkı nedir? İki ülke arasında yer alan zaman farkı ile ilgili detayları derledik.

Avustralyada Şu An Saat Kaç Avustralya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir

Farklı meridyenler üzerinde yer alan farklı noktaların yerel saatlerinde farklılıklar görülebilir. Buna bağlı olarak bazı ülkelerin yerel saatlerinde de farklılıklar gözlemlenmektedir.

Avustralya'da Şu An Saat Kaç?

Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi ile zaman farklılıkları oluşur. Avustralya ile Türkiye arasında da farklı meridyenler üzerinde bulunmalarına bağlı olarak 7 saat zaman farkı bulunmaktadır. Türkiye, Avustralya saatinden 7 saat geridir.

Avustralya ile Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Avustralya ile Türkiye arasında 7 saatlik bir zaman farkı bulunmaktadır. Türkiye'nin zaman dilimi GMT + 3 olarak bilinmektedir. Avustralya'nın zaman dilimi ise GMT + 10 olarak ifade edilebilir. Buna bağlı olarak da Türkiye'nin saatinin Avustralya saatinden 7 saat daha geri de olduğu bilinmektedir.