Eğitim Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi (Aphb) Nedir? Aphb Sigorta Türü Ne Anlama Gelir?

Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi (Aphb) Nedir? Aphb Sigorta Türü Ne Anlama Gelir?

13.03.2021 - 16:47 | Son Güncellenme:

Çeşitli sigorta tipleri bulunmaktadır. Hayatımızı güvence altına almak için, bu sigorta türlerini bilmemiz büyük önem taşımaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunmuş olduğu Aylık Prim ve Hizmet Belgesi’nin ne anlama geldiğini sizin için derledik.

Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi (Aphb) Nedir Aphb Sigorta Türü Ne Anlama Gelir

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi, iş ve günlük yaşamda karşılaşılabilecek SORUNLAR da bize yardımcı olan bir sigorta türüdür. Bu sigorta sayesinde beklenmedik sorunlara karşı başarılı şekilde önlem alabiliriz. Bu sigortanın, işveren tarafından yapılıyor olması büyük bir avantajdır.

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu, çeşitli sigorta türleri barındırmaktadır. Bu sigorta türlerinin başında aylık prim ve hizmet sigortası gelmektedir. Bu sigorta türü, işveren tarafından yapılmalıdır. İşçinin günlük yaşamında ve iş hayatında güvence altına alınmasını sağlamaktadır. Bu sigortanın yaptırılmış olduğu, Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile kanıtlanmaktadır.

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi’nde Brüt Maaş mı, Net Maaş mı Dikkate Alınır?

Bazı sigorta türlerine net maaş ön plana çıkarken, bazı sigorta tiplerinde ise brüt maaş dikkate alınmaktadır. Aylık Prim ve Hizmet Belgesi’nde brüt maaş dikkate alınmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna sunulan evraklarda brüt maaş daha fazla tercih edilmektedir.