Eğitim B Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? Baş Harfi B Olan Hayvanlar

B Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? Baş Harfi B Olan Hayvanlar

22.07.2020 - 16:35 | Son Güncellenme:

Baş harfi B olan hayvanlar birçok farklı sınıf ve gruba dahildir. Karada yaşayan türleri çoğunluktadır. Baykuş ve bülbül gibi kuş türleri Antarktika hariç tüm kıtalarda yaşayabilir. En büyük deniz canlısı olan balina da bu hayvanlara örnek olarak gösterilebilir. Sizin için B harfi ile başlayan hayvan isimlerini derledik. 

B Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir Baş Harfi B Olan Hayvanlar

Bu hayvanların özellikleri yaşadıkları coğrafyaya göre değişkenlik göstermektedir. Bazıları dünya genelinde yaşarken bazıları sadece belli başlı bölgelerde görülür.

B Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir?

1- Balina: Suda yaşayan en büyük canlı türüdür. Düzenli beslendikleri takdirde ağırlıkları 150 tona kadar ulaşabilir. Sıcakkanlı memeliler grubuna ait olan balinalar denizdeki küçük balıklarla beslenir. Diğer balıklardan farklı olarak akciğer solunumu yaparlar. Birbirleriyle çıkardıkları sesler vasıtasıyla haberleşirler. Çene yapıları çok güçlüdür ve derileri oldukça kaygandır.

2- Baykuş: En gizemli kuş türlerinden biridir. Başlarını 270 derece döndürebilirler. Bu özelliği onların çok daha kolay avlanmalarını sağlar. Fiziksel özellikleriyle diğer kuşlardan çok farklı olan baykuşların göz bebekleri sabittir. İşitme yetenekleri son derece gelişkindir ve geceleri de avlanabilirler. En farklı özelliklerinden bir diğeri ise kulaklarının perdeli oluşudur. Daha rahat uyuyabilmek için bu perdeleri kapatırlar.

3- Bülbül: Arap ve Hint bülbülü olmak üzere birçok farklı türü bulunur. Bülbüller öttüğünde çıkardıkları hiçbir ses diğeriyle aynı değildir. Sinekkapangiller familyasına ait bu kuşlar sıcak ve ılıman iklimleri sever. Bu nedenle en çok Akdeniz ülkelerinde görülür.

Baş Harfi B Olan Hayvanlar

1- Bukalemun: Sıra dışı özelliklere sahip olan bukalemun sürüngenler sınıfına aittir. Duygularını açığa vurmak istediklerinde renk değiştirirler. Bu özelliklerini türdeşleriyle iletişime geçmek ve kamufle olmak için de kullanırlar. Uzun dilleri ile avlanan bu canlılar genelde böcek ve sineklerle beslenir. Panter ve peçeli bukalemun başta olmak üzere yaklaşık olarak 90 türü mevcuttur.

2- Bal Arısı: Koloni halinde yaşayan bal arıları en disiplinli ve çalışkan hayvanlar arasında yer alır. Her kovanda bir kraliçe arı bulunur. Ortalama olarak günde iki bine yakın çiçeği ziyaret ederler. Koku alma duyuları çok gelişmiştir. Türlerine göre sıcak ve soğuk iklimlerde yaşayabilirler. Ortalama ömürleri sadece 2 aydır.

3- Boz Ayı: Memeli sınıfındaki bu hayvanlar oldukça iri bir yapıya sahiptir. Koruma altına alındıkları için soylarının tükenme tehlikesi ortadan kalkmıştır. İri cüsselerine rağmen çok hızlı koşabilirler. Boz ayı, ülkemizde yaşayan tek ayı türüdür. Avlanırken pençelerini kullanırlar. Ortalama ağırlıkları 400 kilonun üstüne çıkabilir.