Eğitim Balans Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Balans Ayarı Nasıl Yapılır?

Balans Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Balans Ayarı Nasıl Yapılır?

25.08.2022 - 15:26 | Son Güncellenme:

Balans kelime anlamı üzerinden Türkçede denge olarak ifade edilir. Yabancı kökenli bir kelime olarak Türkçede yerleşik şekilde, denge anlamı ile birçok farklı alanda değerlendirilir. Balans kelimesi adına Türkçe üzerinden anlamları ve balans ayarı hakkında merak edilen tüm detaylar.

Balans Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Balans Ayarı Nasıl Yapılır

Fransızca kökenli bir kelime olan Balans sözcüğü, Türkçede yaygın şekilde kullanılan bir kelimedir. Denge anlamı üzerinden değerlendirilen bu sözcük, Türkçeye uygun biçimde ele alınmış olarak ‘balans’ biçiminde kullanılır.

Balans Ne Demek?

Fransızcada Balance olarak yazılan bu kelime, Türkçede denge anlamı ile balans şeklinde öne çıkar. Birçok farklı yapının dengesinin sağlanması için değerlendirilen bir kelimedir. Özellikle araçlarda önemli bir yere sahip olmakla beraber, balans ayarı olarak isimlendirilir.

Balans TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime denge anlamını taşımaktadır. Günlük yaşamda çok kullanılan bir kelime olmamakla beraber, özellikle belli alanlarda önemli yer tutar. Örneğin araçlar başta olmak üzere aynı zamanda bankacılık işlemlerinde de değerlendirilir. Aktif para kasası anlamı kapsamında da yine bankacılık noktasında ön plana çıkar.

Balans Ayarı Nasıl Yapılır?

Balans ayarı yapılırken Öncelikle 4 teker sökülür. Daha sonra konusunda uzman kişi tarafından araçlardaki balans ayarı, yani denge ele alınır. Ardından tekerlekler yine aynı şekilde ve dikkatli biçimde araca yerleştirilir. Son olarak özel bir makine sayesinde tekerlekler üzerinden balans ayarı hesaplaması yapılır. Bu ölçümün yapılmasından sonra araçlar sağlıklı bir şekilde yeniden trafiğe çıkabilir.