Eğitim Bayrak Nedir? Türk Bayrağının Anlamı Ve Özellikleri Nelerdir?

Bayrak Nedir? Türk Bayrağının Anlamı Ve Özellikleri Nelerdir?

17.03.2021 - 14:53 | Son Güncellenme:

Bayrak kelimesi eski Türk devletlerinde ''Batrak'' şeklinde kullanılır ve mızrak anlamına gelirdi. Günümüzde her bağımsız devletin bir bayrağı vardır. Bayrakların üzerinde o ülkenin ve milletin özelliklerini simgeleyen semboller yer alır. Bayrak nedir? Türk bayrağının anlamı ve özellikleri nelerdir? Sizin için tüm yönleriyle derledik.

Bayrak Nedir Türk Bayrağının Anlamı Ve Özellikleri Nelerdir

Bayrak kelimesinden türetilmiş olan Bayraktar kelimesi ise bayrak tutan ve taşıyan anlamına gelir. Bir konuda görüşleriyle öne çıkan ve lider olan kişiler de bayraktar olarak tanımlanır.

Bayrak Nedir?

Alem kelimesiyle eş anlamlı olan bayrak, bir ülke ya da kurumu temsil eder. Dikdörtgen biçiminde olan bayraklar farklı renk ve simgelerden oluşur.

Türk Bayrağının Anlamı ve Özellikleri Nelerdir?

Türk bayrağı ilk kez Osmanlı İmparatorluğunun 31. padişahı olan Abdülmecit'in tahtta olduğu dönemde tasarlanmıştır. 29 Mayıs 1936 tarihinde ise resmi olarak Türkiye Cumhuriyetinin ulusal bayrağı ilan edilmiştir.

Türk bayrağındaki kırmızı rengi Kurtuluş Savaşı sırasında vatanımız için şehit olan askerleri ve milli mücadeleyi temsil eder. Ay ve yıldız ise özgürlüğün sembolüdür. Türklerin hiçbir zaman, hiçbir ülkenin boyunduruğunda olmayacağı anlamına gelir.