Eğitim Baytar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Baytar Kime Denir?

Baytar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Baytar Kime Denir?

10.06.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Eski dönem kelimeler içerisinde baytar sözcüğü gelir. Günümüzde hala kullanıma açık olsa bile, bu kelimeyi yerine farklı bir sözcük ön plana çıkıyor. Peki, baytar ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Baytar kime denir? İşte bu kelime için merak edilen tüm detaylar.

Baytar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Baytar Kime Denir

Baytar kelimesi Türkçeye Arapça üzerinden geçmiş olan kullanılan sözcüklerden biridir. Amacına uygun olarak tek başına ya da cümle içerisinde günlük hayatta kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

Baytar TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit Baytar kelimesine karşılık olarak, ‘Veteriner’ sözcüğü çıkıyor. Hatta günlük yaşam içerisinde kullanılırken ya da birçok farklı alanda değerlendirirken, veteriner kelimesinin daha çok kullanıldığını eklemek mümkündür.

Baytar Kime Denir?

Veteriner hekim olan kişilere baytar denmektedir. Bu bağlamda veteriner hekim ise; Genel olarak evcil hayvanların hastalıklarına bakan kişilere veteriner hekim denir. Bu doğrultuda veteriner ile beraber aynı zamanda baytar kelimesi eş anlamlı olarak amaca uygun şekilde kullanılabilir. Sadece evcil hayvanlar değil gerektiğinde ve ihtiyaç duyulduğunda yabani hayvanların hastalıklarını da bakan uzman kişilerdir.