Eğitim Beçin Kalesi Muğla'nın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Beçin Kalesi Muğla'nın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Tarihi ve mimari özellikleri ile ön plana çıkan yapılar turistler tarafından yoğun ilgi gören yerler arasında gösterilmektedir. Bazı tarihi yapıların bulunduğu yerde bir arada olan başka yapılarda yer almaktadır. Böyle yapılardan biri de Beçin kalesinin yer aldığı Beçin antik kenti olarak ifade edilmektedir. Orta çağda kurulan bu kentte Beçin kalesinden başka yapılarda yer almaktadır. Peki, Beçin kalesi Muğla'nın neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi ne olmaktadır? İşte, Beçin kalesi hakkında bilinmesi gerekenler.

Beçin Kalesi Muğlanın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Beçin kalesi Muğla sınırları içinde kalan bir tarihi yapı olmaktadır. Bir tepe üzerinde yer alan bu kale Unesco tarafından geçici dünya mirası listesine dahil edilmiştir.

Haberin Devamı

Beçin Kalesi Muğla'nın Neresindedir?

Beçin kalesi Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan tarihi bir kale olmaktadır. Kale üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda burada yer alan insan yerleşimlerinin Tunç çağına ait olduğu görülse de kale Bizanslılar döneminde inşa edilen yapılar arasında gösterilmektedir. Bu kale Menteşe Beyliği tarafından ele geçirilerek imar edilmiştir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Beçin kalesi, Beçin antik şehri içinde yer alan bir kaledir. Bu kalenin eskiden hapishane olarak kullanıldığı ifade edilmektedir. Menteşeoğullarının Beçin şehrini başkent yapmalarından sonra bu topraklar Osmanlı devletine katılmıştır. Beçin ören yerinde yer alan kalıntıların büyük çoğunluğu Türk dönemine ait olmaktadır. Hızlı bir gelişme içinde bu antik kentte Emir avlusu, Orman locası, Bizans şapeli ve yeni kilise gibi pek çok arkeolojik kalıntılar bulunmaktadır.