Eğitim Ben Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Benin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Ben Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Benin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

28.06.2022 - 01:23 | Son Güncellenme:

Hem zamir görevi gören hem de 'vücutta yer alan siyah lekeleri' ifade eden ben, eş anlamı bulunmayan sözcükler arasındadır. Ancak her iki sözcük de birbirlerinin eş seslisi olarak aynı şekilde telaffuz edilmesine karşın eş anlamlıları bulunmamaktadır. İşte, tüm merak edilenleri derledik.

Ben Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Benin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Ben kelimesinin eş anlamlı kelimesi bulunmamakla beraber, kişi zamiri ifade eden 'Ben' kelimesi için 'Şahsım' yakın anlamlı kelime olarak kullanabilmektedir.

Haberin Devamı

 Ben Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Ben kelimesi eş anlamlısı bulunmayan kelimeler arasında yer almaktadır. Ancak bu kelimeye yakın anlamlı kelimeler bulunabilmektedir. 'Anat' bu kelime için eş anlamı olarak kullanılabilmektedir. Zamir ifade eden bir kelime olarak ise 'ben' şahsım ya da zat-ı alim olarak kullanılabilmektedir. Bunun dışında doğrudan sözcüğü karşılayan başka bir kelime olmamakla beraber, 

 Benin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Bu sözcüğün herhangi bir eş anlam ifade eden karşılığı yoktur. Cümlenin yapısına göre 'kendim' ya da 'şahsım' olarak kullanılabilir. Ancak vücut beninin doğrudan bir karşılığı bulunmamaktadır. Benliği ifade eden kelime için ise 'ego' ya da 'id' kullanılabilir. Ancak bu cümleye göre değişir.

Yazarlar