Eğitim Bezmialem Ne Demek? Besmi Alem Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

Bezmialem Ne Demek? Besmi Alem Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

11.03.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Osmanlı döneminde kullanılan birçok kelime günümüze tarihi yapılarla gelse de araştırma konusu olarak a varlıklarını korumaya devam etmektedir. Tarihi kelimler ve olaylar zaten her zaman merak konusu olmaktadır. Geçmişi bize anlatan ipuçları taşırlar. Osmanlı döneminde de yaygın olarak kullanılan bezmialem kelimesi nedir? Ne demektir? Hangi alanda kullanılır? Sıkça sorulan sorular arasındadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bezmialem Ne Demek Besmi Alem Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır

Bezmialem Osmanlı zamanında kullanılan bir sözcüktür. Kelime kendi anlamının yanı sıra Sultan Abdülmecit'in annesinin adı olmasıyla da bilinir.

Haberin Devamı

 Bezmialem Ne Demek?

 Bezmialem, Osmanlı döneminde tanınmış valide sultanlardan birinin adı olmasıyla bilinir. Günümüzde ise bu kelime bir vakıf üniversitesi adı olarak kullanılmaktadır. Bu tarihi sözcük böylece günümüze kadar ulaşmıştır. Ayrıca kelime anlamı olarak dünya meclisi anlamına gelir. Bir başka anlamı da sohbet toplantıları için kullanılır.

 Bezmi Alem Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

 Bezmialem, aslında kurulan meclis anlamında kullanılmaktadır. Yani toplanan sohbet, eğlence, şikayet meclisleri olarak kullanılır. Bezmi, meclis anlamına gelir. Alem ise yeryüzü, dünya anlamına gelir. Bu iki kelimenin birleşimi de dünya üzerinde kurulan meclisleri anlatır.