Eğitim Bilgisayarda Ses Nasıl Açılır? Bilgisayarda Ses Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Bilgisayarda Ses Nasıl Açılır? Bilgisayarda Ses Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

09.06.2021 - 03:55 | Son Güncellenme:

Teknolojinin hızla ilerlemesi birçok alanda insan hayatını kolaylaştırmıştır. Teknolojik aletlerden bilgisayarlar günlük hayatta telefondan sonra insanların en sık kullandığı aletlerin başında gelir. Bu aletlerin işlevlerinde meydana gelen bir bozukluk pek çok işin aksamasına yada yarım kalmasına yol açmaktadır. Peki, bilgisayarlarda ses nasıl açılır? Bilgisayarlardan ses gelmeme sorunu nasıl çözülür? İşte, bilgisayarlardaki ses sorunlarıyla ilgili detayları derledik.

Bilgisayarda Ses Nasıl Açılır Bilgisayarda Ses Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür

Bilgisayarlar iş alanından eğitim alanına kadar pek çok alanda kullanılan teknolojik aletlerdir. Ofis ortamında masa başında çalışılan bilgisayarlar ihtiyaç doğrultusunda insanların çantalarında taşınabilecek kadar küçük boyutlarda olmaktadır. Büyük küçük her yaştan kullanıcısı vardır.

Bilgisayarda Ses Nasıl Açılır?

Bilgisayarlarda meydana gelen sistemsel sorunlar işlerin aksamasına neden olmaktadır. İnsanların sık karşılaştığı sorunlardan biride bilgisayardaki ses sorunlarıdır. Bilgisayardan ses gelmediği durumlarda öncelikle sesin kısık olmadığından emin olunmalıdır. Bunun için öncelikle ''Ses aç'' tuşuna basmak gerekir. Ses göstergesi ile oynandığında ses geliyorsa bilgisayarın sesi daha önceden kısılmış demektir.

Bilgisayarda Ses Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Bilgisayarlardan kaynaklı bazı teknik sorunlar nedeniyle ses gelmiyor olabilir. Bu sebepler bazen sistemselde olabilmektedir. Bilgisayardan ses gelmemesinin bazı sebepleri vardır. Bu sorun için şu şekilde çözümler bulunmaktadır:

- Bilgisayar ses düzeyinin kontrol edilmesi
- Ses sorun gidericisinin açık mı kapalı mı olduğuna bakılması
- Ses geliştiricisinin devre dışı bırakılması
- Hoparlör seçeneklerinin kontrol edilmesi ve güncellenmesi
- Ses sürücülerinin kontrol edilip güncellenmesi

 

Yazarlar