Eğitim Bir Küçük Osmancık Vardı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Bir Küçük Osmancık Vardı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 10:23 | Son Güncellenme:

Türk Edebiyatı, oldukça harika eserlere sahiptir. Bunların bazıları çok eskiden yazılan ve günümüzde hala tercih edilen kitaplarken bazıları da daha yeni kitaplardır. Her yaşa hitap edebilecek kadar çeşitli birçok kitap edebiyatımızda mevcuttur. Bir Küçük Osmancık Vardı kitabı hakkında merak edilenleri derledik.

Bir Küçük Osmancık Vardı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Türk Edebiyatında 2013 yılında yayımlanan Bir Küçük Osmancık Vardı kitabı, özellikle okuma alışkanlığı kazanması istenen çocuklar tarafından sık sık tercih edilir. Bu kitabın özeti ve hakkındaki bilgiler de merak edilir.

Haberin Devamı

 Kitap Özeti

 Anne ve babası ile mutlu bir hayatı olan Osman'ın evine bir gün postacı gelir. Babası işte olan Osman annesi ile evde yalnızdır. Postacı kılıklı kötü adam, Osman'ın annesini bayıltarak evdeki kasadan değerli şeyler almayı ister. Ancak kasada alınabilecek bir şey bulamayınca eli boş gitmemek için 2 yaşındaki küçük Osman'ı kaçırır.

 Zevzek adında olan bu hırsız, daha sonra Abdullah beyi arar ve Osman'ı kaçırdığını fidye istediğini söyler. Ancak Fatma Hanım polise haber verir. Polis seslerini duyan çete Osman'ı kaçırdıkları evde bırakarak kaçarlar. Bu sırada evde ağlayan Osman'ı o sırada oradan geçen Ali ve Garip duyar.

 Garip de öksüz bir çocuktur ve bir aile tarafından evlat edinilmiştir. Bu aile Osman'ı da evlat edinir. Bu sırada Osman'ın ailesi ise perişandır. Bu sırada Osman artık büyümüş ve okula başlamıştır. Arkadaşı Şebnem'e de ders çalıştırır.

Haberin Devamı

 Bir gün bir yarışmada birinci olan Osman kendi hayatını anlatan bir yazı yazmıştır. Bu durum öğretmeninin ilgisini çeker. Müdirenin ise Abdullah Bey'in yeğeni olmasıyla her şeyi anlat ve Fatma'ya anlatır. Böylece Osman gerçek ailesine kavuşmuştur. 

 Konusu

 Bir Küçük Osmancık Vardı, kitabının ana karakteri küçük Osman'dır. Ailesi ile mutlu bir hayatı olan Osman'ın kaçırılması ile ailenin tüm hayatı kötü bir şekilde etkilenir. Bir an önce çocuklarına kavuşmak isteyen ailenin mücadelesi ve Osman'ın yaşadıklarının anlatıldığı bu kitap, bir solukta okunan başarılı kitaplar arasındadır. Bir çocuğun ailesine kavuşmak için verdiği mücadelenin de çok etkili anlatıldığı bu kitap, oldukça etkileyicidir.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 128 sayfadan oluşan Bir Küçük Osmancık Vardı kitabının temel karakterleri şu şekildedir:

Abdullah Bey: Osman'ın babası

Fatma Hanım: Osman'ın annesi

Şebnem: Osman'ın arkadaşı

Şükran: Osman'ın kardeşi

Zevzek, Apo, Romantik: Osman'ı kaçıran kötü adamlar

Bu karakterlerin dışında bahçıvan, Osman'ın manevi annesi ve ablası da kitapta yer alır. Akıcı bir dile sahip olan ve hızla okunan bu kitap, çocuklar tarafından da çok sevilir.