Eğitim Bride Ne Demek, Neye Denir? Bride Partisi Nasıl Yapılır, Neler Olmalıdır?

Bride Ne Demek, Neye Denir? Bride Partisi Nasıl Yapılır, Neler Olmalıdır?

25.05.2021 - 04:35 | Son Güncellenme:

Bride, İngilizce bir kelime olup gelin anlamına gelir. Günümüzde son yıllarda bride en sık kullanılan ve çok duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Günümüzde yeni çıkan bir eğlence türü olan bride team ise, gelin ve arkadaşlarının düğün öncesi hazırlıklarını anlatan mini bir partidir. Bride ne demek, neye denir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bride Ne Demek, Neye Denir Bride Partisi Nasıl Yapılır, Neler Olmalıdır

Bride, son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir kelimedir. Bu kelime, özellikle de evlilik arefesinde olan pek çok kişinin eğlencelerinde göze çarpan ana kelimedir.

Bride Nedir, Ne Anlama Gelir?

Bride, İngilizce bir kelime olup gelin anlamına gelir. Bride, gelinlerin düğün öncesi eğlencelerinde ve partilerde en sık kullandıkları sözcükler arasında yer alıyor. Bu nedenle pek çok parti malzemesinde ve eşyada gelinin İngilizce eş anlamlısı olan bride kelimesi kullanılıyor.

Bride Partisi Nasıl Yapılır?

Bride partisi, düğün öncesi gelinin ve arkadaşlarının eğlenmek için düzenlediği eğlenceli mini bir partidir. Evlilikten önce geri sayım sürecinde düzenlenen evliliğe veda partisi olarak da bilinen bride partisi, sadece bir mekan tutup müzik çalarak yapılmıyor. Aynı zamanda evliliğe imza atmadan önceki son bekar günlerini doyasıya eğlenerek geçirmek için çeşitli parti konseptleri hazırlanıyor. Bu nedenle bride partisi hazırlanırken baştan sona tüm detayların dikkatli bir şekilde düşünülerek hazırlanması gerekiyor. Çünkü bu hazırlık, organizasyonun sorunsuz bir şekilde geçmesi için gereklidir.

Bride partisi için pek çok konsept çeşidi bulunuyor. Konsept seçerken herkesin doyasıya eğlenebileceği ortak bir konsept tercih etmeye özen göstermeniz gerekir. Konsepte uygun mekan seçimi, yiyecek ve içecek başta olmak üzere tüm ikramların seçimi, kıyafet ve makyaj tercihi yapılmadı gerekir. Hatta konseptin içeriğine göre hamam, güzellik salonu ve pijama seçimi de yapılması gerekir.

Bride Partisinde Neler Olmalıdır?

Bride partisinin içinde parti konseptine uygun tüm detayların en ince ayrıntıları ile düşünülerek hazırlanması gerekir. Fakat partinin tüm eğlencesi ile yaşanabilmesi için bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar ise;

Haberin Devamı

Özel tasarım ve konsepte uygun bir pasta ve parti süsleri seçmeniz gerekir.

Bir partinin olmazsa olmazı eğlenceli, konsepte uygun ve hareketli müzik seçimidir. Eğlencenin hız kesmeden devam edebilmesi için en doğru müzik seçimlerini yapmanız gerekir.

Konsepte uygun hediyelikler ve süsler tercih etmeniz gerekir.
Konsepte uygun mekan seçimi, güzellik salonu, hamam, pijamalı parti yapılacaksa pijama ve aksesuar seçiminin yapılması gerekir. Tüm detayların konsepte uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekir.

Ufak tefek oyunlar, yarışmalar ve eğlenceler planlanabilir.