Eğitim Büst Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Büst Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.06.2021 - 03:23 | Son Güncellenme:

Özellikle heykelcilik üzerinden çok sık duyulan kelimeler arasında büst gelir. Bu kelime vücudun belli bir kısmını anlatır ve bunun üzerinden çalışmalar gerçekleştirilir. Peki, büst ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Büst Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Sanatsal açıdan ülkenin birçok farklı yerinde büst bulunmaktadır. Heykelcilik üzerinden ele alınan bu kelime, aynı zamanda birçok farklı yerde de sıkça karşılaşılan sözcük olarak öne çıkar.

Büst Ne Demek?

Vücudun omuzlar ile birlikte göğüsten yukarı kısmı büst olarak ifade edilmektedir. Özellikle de okullarda ve birçok farklı kurumda Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü bulunmaktadır. Günlük yaşamda çok fazla kullanılmayan sanatsal yönde öne çıkan bir kelime olduğunu söylemek mümkün.

Büst TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Büst kelimesinin Türk dil kurumu açısından anlamı, vücudun omuzlar ile başlamak suretiyle göğüsten yukarı olan kısmı şeklinde anlatılmaktadır. Aynı zamanda heykelcilik açısından başı, omzu ve göğsü ele almak suretiyle yapılan çalışmalar olarak anlatmak mümkün. Verilebilecek en güzel örnekler içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün okullardaki büstü olarak ifade edilebilir.