Eğitim Büt Nedir? Üniversitelerde Büt (Bütünleme Sınavı) Ne Anlama Gelir?

Büt Nedir? Üniversitelerde Büt (Bütünleme Sınavı) Ne Anlama Gelir?

04.03.2021 - 00:58 | Son Güncellenme:

Üniversite dönemlerinde sıkça duyabileceğiniz bir kelimedir bütünleme sınavı veya büt peki bu kelimeler ne için kullanılmaktadır. Üniversiteye özgü kullanılan bu kelime ne anlama gelmektedir? Bütünleme sınavları ne işe yarar? Bütünleme sınavlarına kimler girebilir? Üniversitede sizin veya arkadaşlarınızın ihtiyaç duyduğu ya da duyacağı bütünleme sınavları ile ilgili bütün bilgileri derledik.

Büt Nedir Üniversitelerde Büt (Bütünleme Sınavı) Ne Anlama Gelir

 Büt üniversitede final sınavından kalan öğrenciler için ikinci dersi geçme sınavıdır. Bütünleme sınavında başarılı olamayan öğrenciler dersten kalmış olur.

Haberin Devamı

 Büt Nedir?

 Büt sadece üniversitelerde yapılan bir sınav çeşididir. Bütünleme sınavının kısaltması olarak kullanılan büt kelimesidir. Bütler dönem sonlarında kurtarıcı sınav olarak bilinmektedir. Üniversite daha önce okunan okullara göre farklı bir yapıda olduğu için sınavlar ve notlar konusunda oldukça farklıdır. Büt sınavı ile o dönemki kaldığınız dersleri vermenin son şansı olarak görülmektedir.

 Üniversitelerde Büt (bütünleme sınavı) Ne Anlama Gelir?

 Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünleme sınavı hakkı verilmektedir. Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır. Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.